toneel

Orkater / Geert Lageveen en Leopold Witte

237 redenen om door te gaan


vr 29 maart 2019   Grote zaal

20:00 - 21:30 uur

Bestel snel


Een feelgood voorstelling over het leven zelf

Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Welke rol willen ze in dit leven nog spelen? Hoe moeilijk gaan het zichzelf nog maken? Hoe willen ze herinnerd worden? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje?

“Alles aan deze voorstelling klopt”...”237 redenen om door te gaan is een juweeltje” | Theaterkrant ★★★★★

Om een antwoord te vinden op die vragen, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur aan de schenen. Op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun veelgeprezen voorstelling '237 redenen voor seks', steggelen de mannen dit keer over de dood. Waar de één de dood omarmt als deel van het leven, bezweert de andere haar door allerlei doelen te stellen. Losjes associëren de twee mannen rond het thema, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten.

Scènes ★★★★
"237 redenen om door te gaan is door het nadenken over de dood, een ode aan het leven geworden."

"Het is feelgoodtheater in optima forma, zonder dat het te oppervlakkig wordt. Dat is knap en maakt dat je van de eerste tot en met de laatste minuut meeleeft met wat de acteurs vertellen. Rode draad is de tegenstelling tussen Geert die volop van het leven geniet en Leopold die het memento mori vertegenwoordigt."

Het Parool ★★★★
"Regisseur Michiel de Regt laat de twee doen waar ze goed in zijn: een theatrale versie spelen van zichzelf. Geestige en vileine speldenprikjes delen ze uit, die even snel weer met de mantel der vriendschap worden bedekt."

"De maffe dansjes, de pseudo-autobiografische inhoud, de haast cabareteske performance - qua vorm bleef veel van het goede van de vorige voorstelling behouden, inhoudelijk voegden ze een mooi verhaal toe."

NRC ★★★
“De melancholicus versus de optimist.” .... "Losjes associëren de twee rond het thema, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten."

De Volkskrant ★★★
"Je bent niet meer jong, je wilt nog steeds van alles, maar de doodsangst dringt zich steeds vaker op. En toch weet het stel er een positieve draai aan te geven"

Spel en tekst: Geert Lageveen, Leopold Witte

Regie: Michiel de Regt

Dramaturgie: Laura van Dolron

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een heerlijke Dagschotel uit Kar-Ma's Keuken voor € 18,50 per persoon.

Op het menu staat: pork steak met frisse sla en verse frieten. Of de vegetarische optie: risotto met erwtjes en champignons geserveerd met een salade Caprese.

Locatie: Brasserie | € 18,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur.

Bestel nu uw Dagschotel.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-Ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: