muziektheater

Orkater / De Nieuwkomers - KONVOOI

De meester en Margarita


do 29 februari 2024   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Wegens overdonderend succes terug in het theater!

'De meester en Margarita' gaat over hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin men het recht claimt op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening lijken te zijn. 

“De meester en Margarita is muziektheater dat op alle facetten omverblaast.” | NRC ★★★★★

In 'De meester en Margarita' bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan. We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars. Ondertussen wordt Jezus Christus wegens laster veroordeeld tot de kruisdood.

De meester en Margarita is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.

Website: Orkater

Een voorstelling van KONVOOI: Jacob de Groot, Belle van Heerikhuizen, Jasper van Hofwegen, Marit Hooijschuur,Victor IJdens, en Bart Sietsema 

Muziek: 1e bedrijf Tessa Jackson 

Scenografie: Ruben Wijnstok kostuums David Laport 

Begeleiding: Liesbeth Coltof 

Lichtontwerp Stefan Dijkman 

Techniek, geluid en licht: Bram Anneveldt & Guido van den Hof 

Choreografie advies: Pim Veulings 

Spoken word advies: Rosana Salden 

Synth advies: Thijs van Vuure 

Assistent kostuum: Benjamin Stroo 

Muzikanten 1e bedrijf: Darius Timmer (piano), Pat Cleaver (bas), Jeroen Batterink (drums), Floris Van Der Vlugt (clarinet), Randell Heye (trompet)

 

“De meester en Margarita is muziektheater dat op alle facetten omverblaast” ★★★★★ – NRC

“Wat een feestje, deze meester en Margarita van Konvooi” ★★★★★ - De Volkskrant

Literaire klassieker als adembenemend muziektheater 💎- Theaterkrant

“De meester en Margarita sprankelt en kietelt” - Haarlems Dagblad

“Onnavolgbaar en verwarrend” ★★★★★ - Leeuwarder Courant

Succesvolle eerdere tour en hitvoorstelling
De voorstelling was een regelrechte hit en tourde in 2022 langs uitverkochte zalen en werd door de toneeljury als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Theater Festival. Na het succesvolle ILIAS (2019) is De meester en Margarita (2021) opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige samenzang.

Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. De meester en Margarita is de 24e productie van Orkater/De Nieuwkomers. 

Ook interessant voor jou: