muziektheater wereldmuziek

De Blackout van '77

Orkater / De Nieuwkomers presenteert Sir Duke


do 7 december 2017   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Reconstructie van een persoonlijke geschiedenis, op intieme blues en extatische funk.

  • Matthijs van Nieuwkerk op Oerol 2017: "Ik heb geboft met deze voorstelling, het swingt de pan uit, waanzinnig goede muziek."
  • Café Afro America, cafésetting in de zaal. Powered by Van Brink Partyverhuur o.v.v. technische mogelijkheden
  • Spel en muziek: Dionne Verwey, Francesca Pichel, Gery Mendes en Vernon Chatlein

In 1977 wordt New York getroffen door een blackout. De hele stad ligt plat, de sfeer is grimmig. Terwijl plunderingen uitbreken, trekt de jonge zwarte schrijfster Amina zich terug in de stilte van het pikkedonker. Zonder afgeleid te worden door blikken en meningen van anderen, reconstrueert ze beetje bij beetje haar levensgeschiedenis, die zich afspeelt tegen de achtergrond van het door rassenscheidingen verscheurde Amerika en de opkomst van de Civil Rights Movement. In een muzikale trip door haar jeugd in het conservatieve zuiden en haar young rebellious city life in Chicago en New York, poogt Amina grip te krijgen op haar steeds groteskere herinneringen.

De geschiedenis van de zwarte muziek, met name de blues en soul, is doorspekt met aansprekende en inspirerende verhalen. Verhalen waarin de familiegeschiedenis van de jonge makers van muziektheatercollectief Sir Duke weerklinkt.

Website: Orkater

de Volkskrant 

"De swingend zingende Nieuwkomers van Orkater laten dat knap zien in De Blackout van '77, fragmentarisch opgebouwd rond gedachten van een jonge zwarte gedachten van een jonge zwarte schrijfster. Ze laten zien dat alles gekleurd is: politiek, verwachtingen, ambities."

Theaterkrant 

"Het is bijna te virtuoos wat Sir Duke af en toe laat zien. Het kan swingen als een dolle, ontroert als het moet, grijpt je bij de strot. Dionne Verwey, Gery Mendes, en Francesca Pichel acteren en musiceren in elke rol volstrekt overtuigend. Vernon Chatlein is de stuwende kracht op slagwerk." (...) "De Blackout van ’77 gaat komend seizoen de theaters in. Op voorhand een van de hoogtepunten van het seizoen."

Scènes 

"De Blackout van 77 dendert door als een trein, waarbij tekstfragmenten worden afgewisseld met fantastisch gezongen nummers met relevante teksten"

 

Tekst: Esther Duysker

Geniet van wereldse gerechten en een glas biologische wijn. Het menu bestaat uit een voor- en hoofd gerecht en stelt u samen vanaf de menukaart. U breidt dit rmenu naar wens uit een broodplankje en/of een nagerecht.

 

Locatie: Brasserie | € 22,50  | Inloop tussen 17.30 en 18.00 uur

Reserveren* aanbevolen.

 

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Boode via 0570 - 542600.

* Uw kaartje voor het theaterdiner is een reservering. U betaalt achteraf.

Ook interessant voor u: