muziektheater

Orkater i.s.m. het Bijlmer Parktheater

Woiski vs. Woiski


zo 25 februari 2018   Kleine zaal

15:30 - 17:00 uur

Bestel snel


Muzikale strijd tussen vader en zoon in de woelige jaren ‘50 & ‘60.

  • De bekendste hit van Woiski sr. is 'B.B. met R (Bruine bonen met rijst)'
  • Met: Mike Libanon, Gery Mendes e.a.
  • Heeft u wat extra hulp nodig tijdens het theaterbezoek, dan staat de werkgroep Theater 60+ voor u klaar

Muzikale strijd tussen vader en zoon in de woelige jaren ‘50 & ‘60. Max Woiski sr. komt in de jaren ‘30 als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opent daar een nachtclub, waar hij met zijn orkest speelt, met zijn zoon op gitaar. Maar waar senior zich met charme en bluf aanpast aan Nederland, komt Max jr. in verzet. Op een avond, in hun nachtclub La Cubana, ontaardt de strijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters.

Een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur allesbepalend lijkt te zijn.

Website: Orkater

De Volkskrant ★★★★

"Grappig en wrang tegelijk, dat is Woiski vs. Woiski. En dat is knap. In het biografische verhaal stopt de muziek nooit met spelen."

NRC ★★★★

"De biografische voorstelling over Max Woiski geeft een prikkelend en ontroerend beeld van de opportunist, pionier en schuinsmarcheerder."

Trouw ★★★★

"Ondanks het dramatische verhaal is de voorstelling een groot feest door de heerlijke muziek. De drie acteurs zingen en dansen geweldig, bijgestaan door de muzikanten Gery Mendes, Vernon Chatlein en Sophie Anglionin."

Theaterkrant ★★★

"Muzikant Mendes speelt af en toe ook de rol van charismatische verteller, wat hem op het lijf geschreven is. (...) Deze scènes met de tragiek van oude en doorgegeven pijn, worden sterk gespeeld door Blankwaardt en prettig gedoseerd met de comic relief van zijn verpleegster Mieke (Manoushka Zeegelaar Breeveld)

Ook interessant voor u: