muziektheater

Orkater | Sir Duke

Guilty until proven


za 21 december 2019   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Hollandse whodunnit doorspekt met pop, soul, hiphop en funk

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? De publieke opinie, de media, de rechter of laat je je leiden door je eigen perspectief? En wat maakt schuldig, de trekker overhalen of de kogels laten slingeren?

Na afloop van een schoolfeest wordt in een gymzaal een lijk gevonden. In moordend tempo worden de onderlinge verhoudingen tussen de aanwezigen op scherp gezet. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?

Nita Kersten, Esther Duysker, Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel zijn Orkater/Sir Duke. Zij hebben een eigenzinnige kijk op actuele thema's en zijn op zoek naar nieuwe perspectieven. De rijke sound van pop, soul, hip hop en funk klinkt door in hun muziek.

In Guilty until proven confronteert Orkater/Sir Duke met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen. Het muziektheatercollectief maakt een eigentijdse whodunnit, geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie. De suspense wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes, waarin Noord- en West-Afrikaanse en klassieke muziek elkaar ontmoeten.

Orkater/Sir Duke pint je vast op je stoel in een beeldende voorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen.

"Het is bijna te virtuoos wat Sir Duke af en toe laat zien. Het kan swingen als een dolle, ontroert als het moet, grijpt je bij de strot. Dionne Verwey, Gery Mendes, en Francesca Pichel acteren en musiceren in elke rol volstrekt overtuigend. Vernon Chatlein is de stuwende kracht op slagwerk." | ★★★★ Theaterkrant over Sir Duke's eerdere productie 'Blackout van’77' bij Orkater

Website: Orkater

Regie: Nita Kersten
Concept en tekst: Orkater/Sir Duke
Dramaturgie: Esther Duysker
Spel en muziek: Francesca Pichel, Dionne Verwey, Gery Mendes, Abdelkarim el Baz e.a.
Compositie: Francesca Pichel, Gery Mendes
Muzikale leiding: Gery Mendes
Choreografie: Dionne Verwey 

Lchtontwerp Stefan Dijkman Decor

Kostuums: Nicky Nina de Jong met dank aan Calle de Hoog, Floor Houwink ten Cate

Sir Duke is regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker en makende acteurs/muzikanten Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel. In hun voorstellingen kiest het muziektheatercollectief verhalen uit het verleden met een actueel thema als vertrekpunt. De rijke sound van pop, soul, hip hop en funk klinkt door in de nieuwe composities. Sir Duke wil haar publiek verrassen met verfrissende verhalen, klanken en perspectieven.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van de Specialiteit van de dag uit Karma's Keuken voor maar € 18,50 per persoon.

Vandaag op het menu: saté van kippendijen op de plank
Geserveerd met huisgemaakte friet, warme oosterse groenten, kroepoek, satésaus en basmatirijst. Of geniet van onze groene groente curry van het seizoen en geserveerd met jasmijnrijst, papadum, raita, mangochutney en kikkererwten met komijn.

Locatie: Brasserie | € 18,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur.

Bestel nu de Specialiteit van de dag

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-Ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Ook interessant voor u: