musical muziektheater

orkest de ereprijs

Baal, Brecht, Breuker


vr 7 december 2018   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Nederlandse componisten van de 21ste eeuw centraal

Orkest de ereprijs is een hedendaags collectief met blaasinstrumenten, elektrische gitaren, piano en slagwerk en werkt samen met zangers en solisten, maar ook met elektronica en met dans, theater en film. De ereprijs viert de Nederlandse modern klassieke muziek met 21ste-eeuwse composities die alle barrières, dogma’s en tradities doorbreken. Een eclectische en verrassende mix van stijlen, genres en een beetje vreemde geluiden.

Op het programma staat ‘Baal’, gecomponeerd door Chiel Meijering. Baal (1918) was het eerste toneelstuk van Bertolt Brecht en vertelt het verhaal van een jonge poëet die zich afzet tegen de conventies van de bourgeoisie. In zijn zoektocht naar drank en vrouwen laat hij een spoor van vernieling achter. 

Daarnaast horen we het laatste stuk dat grootheid Willem Breuker componeerde voordat hij overleed in 2010. Breuker was één van de sleutelfiguren van de Nederlandse improvisatie en een vooraanstaand componist. Zijn onstuimige en onvoorspelbare De Verdubbelaar overschrijdt alle genrerestricties en werd speciaal voor de ereprijs geschreven. De sterkte invloeden van jazz horen we ook in het nieuwe stuk van Bernard Hunnekink, trombonist in het voormalig Willem Breuker Kollektief.

Als laatste maakt de ereprijs toch nog een uitstapje naar het buitenland: Tasselmaker van de Tlukurks-Amerikaanse Ali Can Puskulcu , de laureaat van de Young Composers Meeting in 2017, brengt ons naar het Ottomaanse Rijk van begin twintigste eeuw.

Website: Orkest de Ereprijs

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks. 

Bestel nu alvast uw borrelplank en wij zorgen dat deze zal klaarstaan op een vooraf gereserveerde plek.

Ook interessant voor u: