klassiek

Orkest van het Oosten

Kerst met Karin Strobos en Mahler Vier


za 14 december 2019   Grote zaal

20:00 - 21:45 uur

Bestel snel


Feeëriek concert als opmaat voor kerst

De traditionele combinatie ‘Kerstmis & Mahler’, ooit door Jaap van Zweden bij het Orkest van het Oosten geïntroduceerd, wordt dit jaar in ere hersteld. Wat is een passender symfonie in de aanloop naar kerst dan Mahlers Vierde, die begint met sleebellen en eindigt in de hemel?

Geen grootse meeslepende klankwerelden zoals we in de regel van hem gewend zijn, maar een subtiel geschilderd symfonisch aquarel, waarin Mahler zich van zijn meest fijnzinnige kant laat horen. Dat komt het mooiste tot uitdrukking in het slotdeel met de ontroerende sopraansolo. Het is één van de mooiste teksten uit de beroemde dichtbundel 'Des Knaben Wunderhorn' waarin een kind ons met aandoenlijke speelsheid een blik in het hemelse paradijs gunt.

Feeëriek 
Prachtig bij de muziek van Mahler passen de feeërieke opera-aria’s van Mozart. Bij uitstek repertoire waarin mezzosopraan Karin Strobos haar engelachtig heldere stemgeluid kan laten schitteren; of het nu gaat om de verlegen puber Cherubino uit Le nozze di Figaro, de door liefde verteerde Elvira uit Don Giovanni, of de berouwvolle edelman Sesto uit La clemenza di Tito. Ook zonder stem is de operamuziek van Mozart betoverend. Dat toont hij in de ouverture waarmee de sprookjesopera Die Zauberflöte begint en die ook dit programma opent.

Inleiding door Jacob Jansen

Voorafgaand aan het concert geeft Jacob Jansen een inleiding. Jacob studeerde hoorn, compositie en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde de studie Docent Muziek aan het conservatorium in Zwolle. Hij is werkzaam als docent muziek in het voortgezet onderwijs, verzorgt cursussen op het gebied van muziektheorie en –geschiedenis aan de volksuniversiteit in Arnhem en geeft inleidingen voor het Orkest van het Oosten/Gelders Orkest. Daarnaast dirigeert hij muziekgezelschappen; van jeugd- tot bejaardenorkest, van musical tot oratoriumvereniging en is hij componist van verschillende werken voor blaasorkest, symfonieorkest en kleinere ensembles.

Website: Orkest van het Oosten

Alexandre Bloch -  Dirigent
Karin Strobos - Mezzosopraan

Wolfgang Amadeus Mozart Ouverture - Die Zauberflöte
Wolfgang Amadeus Mozart - Aria 'Voi che sapete' uit Le nozze di Figaro
Wolfgang Amadeus Mozart - Aria 'Deh per questo istante solo’ uit La clemenza di Tito
Wolfgang Amadeus Mozart - Aria ‘Mi tradi quell'alma ingrata’ uit Don Giovanni
Gustav Mahler - Symfonie nr. 4

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor het concert, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Geniet voorafgaand aan het concert van de Specialiteit van de dag uit Karma's Keuken voor maar € 18,50 per persoon.

De specialiteit van vandaag:
Wild zwijn biefstuk met rodewijnsaus , pastinaak knolselderijpuree, wintergroenten uit de oven en stoofperen.

Locatie: Brasserie | € 18,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur.

Bestel nu de Specialiteit van de dag

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-Ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Ook interessant voor u: