klassiek

Orkest van het Oosten

Nieuwjaarsconcert


zo 5 januari 2020   Grote zaal

15:30 uur

Bestel snel


Zinderend Nieuwjaarsconcert vol opera & balletmelodieën

Een zinderend zingend Nieuwjaarsconcert waarmee het orkest 2020 inluidt. Daarvoor treedt de Israëlische zangeres Hila Fahima aan. Zij is de afgelopen jaren dé ontdekking onder de coloratuursopranen. Met een stem vol virtuositeit, souplesse en ongekende hoogte heeft zij in korte tijd menig operatheater veroverd. Haar debuut aan de Wiener Staatsoper in 2015 werd door de critici geroemd als ‘de verassing van de avond’. Hila Fahima vult de eerste helft van dit concert met de mooiste en meest briljante aria’s uit Italiaanse en Franse opera’s. Met evergreens als Caro nome uit Verdi’s Rigoletto, Una voce poco fa uit Il barbiere di Siviglia van Rossini en de halsbrekende poppenaria uit Offenbachs Les contes d'Hoffmann.

Ontroerend ballet
Maar de middag is niet alleen met opera gevuld. Na de pauze is het woord aan het ballet. In beide genres heeft Thomas Jung, aanstormend dirigent bij het operahuis Covent Garden en het Royal Ballet in Londen, al onschatbare ervaring opgedaan. Hij leidt het orkest in één van de bekendste Russische balletten van de negentiende eeuw: Het Zwanenmeer van Tsjaikovski. Laat je meevoeren in het verhaal over een prins, die verliefd is op een mooi meisje dat door een boze tovenaar tot zwaan is omgetoverd. Zelfs zonder de dans is de muziek zo beeldend dat je je moeiteloos laat meeslepen in dit ontroerende sprookje.

Website: Orkest van het Oosten

Thomas Jung - Dirigent
Hila Fahima -  Sopraan

Giuseppe Verdi Ouverture uit La forza del destino
Giuseppe Verdi Aria ‘Sul fil d’un soffio etesio’ uit Falstaff
Charles Gounod Aria ‘Je veux vivre’ uit Roméo et Juliette
Amilcare Ponchielli Danza delle ore uit La gioconda
Giuseppe Verdi Aria ‘Caro nome’ uit Rigoletto
Gioacchino Rossini Aria ‘Una voce poco fa’ uit Il barbiere di Siviglia
Jacques Offenbach Aria ‘Les oiseaux de la charmille’ uit Les contes d’Hoffmann
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Suite uit Het Zwanenmeer

Maak uw middag compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor het concert, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: