jeugd & familie

Orkest van het Oosten i.s.m. Theater Gnaffel

Uilskuiken (6+)


zo 16 februari 2020   Grote zaal

11:00 uur

Bestel snel


Komisch, muzikaal en brutaal sprookje over EI-genzinnig uilskuiken

‘Uilskuiken’ begint met een ei. Daar begint immers alles mee. Of nou ja, volgens sommigen met een kip. Van wie dit ei is, is de grote vraag. Plots klinkt er een eigenzinnige melodie. Scheurtjes, barstjes en kraakjes doen het ei breken. Er komt een pluizig, wonderlijk diertje uit gekropen… Het uilskuiken kijkt zijn grote ogen uit en als hij zijn snavel opent... blijft het oorverdovend stil.

Mark Haayema schreef een grappig en ontroerend verhaal op herkenbare klassieke melodieën en de prachtige muziek van Henk van der Schalk. Het orkest speelt samen met Theater Gnaffel 'Uilskuiken' voor jong en oud!

Met instrumententuin van 10.00 - 10.45 uur

Mobiele ringleiding

Bij het concert zal extra ringleiding voor dove en slechthorende bezoekers zijn.  Een mobiele ringleiding wordt mogelijk gemaakt met de Roger Mylink halslus van Phonak. Wilt u hiervan gebruik maken? Stuur dan een bericht naar Monique Wijnker om aan te geven hoeveel bezoekers gebruik willen maken van de mylinks. Het is belangrijk om dit zo tijdig mogelijk aan te geven, zodat er voldoende mylinks kunnen worden geregeld.

Tolk

Ook zal er een tolk aanwezig zijn die het verhaal en muziek zal vertolken: Mirjam Stolk. Zij is een grote bekendheid in de doven/slechthorenden gemeenschap. 

 

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling? Deze voorstelling is precies grappig, leuk of interessant genoeg als je 6 jaar of ouder bent. We vragen ouders/begeleiders deze grens te hanteren. Baby’tjes kunnen helaas niet naar binnen.

Website: Orkest van het Oosten

Concept en regie: Mark Haayema 
Muziek: Henk van der Schalk
Poppen: Elout Hol

Dat is leuk! Voorafgaand of na afloop van het concert, kunnen de kinderen op ontdekkingsreis door de instrumententuin… Alles bekijken, vasthouden en uitproberen! En vragen stellen aan de orkestleden natuurlijk. ‘Waar is dat klepje voor?’

Ook interessant voor u: