te gast

Over de kloof: tussen burger en Den Haag

Vondst


ma 28 januari 2019   Kleine zaal

20:15 - 22:30 uur

Gratis toegang


Wie zijn die vergeten Nederlanders? En wat gebeurt er met hun klacht?

Tijdens het debat 'Over de kloof: tussen burger en Den Haag' onderzoekt Vondst waar de oplossingen liggen, samen met onder andere de Deventer overlevers, Lodewijk Asscher en journalist Dick Wittenberg. 

De Gele Hesjesbeweging brengt eind 2018 overal in Europa burgers op de been. In Deventer klagen 'de overlevers' de politiek aan. Ze voelen zich de vergeten groep. Nét boven het minimum, maar geen toeslagen. Geld opzij leggen voor de oude dag, ook al hebben ze een lang arbeidsverleden, zit er niet in.

Verdwijnt onze stem in Den Haag? In samenwerking met 'de overlevers' organiseert Vondst een debat in de Deventer Schouwburg. Daarbij schuiven onder andere Lodewijk Asscher (PvdA) en journalist Dick Wittenberg (correspondent 'Alledaagse Helden' bij de Correspondent) aan. Wat is nu die kloof tussen burger en politiek? Hoe overbruggen we die? En wat moet de goedverdienende bakfietsburger eigenlijk met deze kloof?

Tijdens 'Over de kloof: tussen burger en Den Haag' brengen we in kaart hoe mensen aan de onderkant van de samenleving gehoord kunnen worden. We beginnen met een klaagmuur en we eindigen met een to do-lijst, zowel voor minima zelf, de Deventer samenleving als de landelijke politiek.

Website: Vondst Deventer

Ook interessant voor u: