dans

Delusion

Oxygen - a Jennifer Romen production


vr 17 februari 2023   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Spectaculaire visuele choreografie van een jonge urban dansmaker.

Jennifer Romen is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap ‘Oxygen’ indruk maakt met visueel werk dat tot in de puntjes gedetailleerd is met beeldende illusies. Nu is het tijd om het grote publiek kennis te laten maken met haar spectaculaire choreografieën. In haar eerste avondvullende theatervoorstelling neemt Jennifer u mee in een samenspel van dans en illusie waarbij het gebruik van licht de verbindende factor is. 

Als urban dansmaker volgt Jennifer Romen (Maastricht, 1996) een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakte furore in danscompetities, televisieprogramma’s, in het commerciële circuit en als docent. Met haar eerste eigen, avondvullende voorstelling ‘Delusion’ bestormt ze de grote zalen. Hiermee komt haar wens uit om langere werken te creëren.

‘Delusion’ wordt een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen dat je constant op het verkeerde been zet en je meeneemt in een reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die raakt.

Muziek: Subp Yoa

Website: Website Oxygen

Juryrapport Inspiratieprijs Prins Bernard Cultuurfonds:

“Haar oog voor choreografie en het overbrengen van haar ideeën op jonge dansers is van ongekend hoog niveau en inspirerend voor eenieder die met haar werkt of van haar werk geniet. Creativiteit en innovatie zijn leidend in haar maakproces.”

 

Quotes Juryleden NBC World of Dance 

Ne-Yo : “Wat wij gezien hebben was bewegende kunst, geweldig!” 

Jennifer Lopez: “Ik voelde hoe je wilde dat iedereen elke beweging goed zou doen. Jij was de maestro van het orkest en het werkte perfect.” Ze zei dat het dat soort hart, liefde, passie en leiderschap nodig heeft en dat ze op het einde met de choreograaf Jennifer Romen wel kon huilen omdat het zo mooi was. "Het was perfectie!"

Derek Hough: “Het optreden van Oxygen was met zoveel verschillende dansstijlen zo goed, ontzettend strak gedanst en heel theatraal. “

Ook interessant voor jou: