muziek

Peter Beets meets Stochelo Rosenberg

Django Tribute


za 15 december 2018   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Eigentijdse uitvoering van Reinhardt’s klassiekers door twee muziekgiganten

Pianist Peter Beets en zigeunerjazzgitarist Stochelo Rosenberg hebben een bruisende muzikale chemie vol speelplezier en improvisatie. Twee virtuozen op gitaar en vleugel, die met hart en ziel spelen. Dat hoor je niet alleen; dat zie je en dat voel je ook. De muzikale ontmoeting van deze giganten onlangs in The North Sea Jazz Club schreeuwde dan ook om een vervolg.

Ze spelen vrij, intuïtief, schijnbaar zonder enige moeite en wisselen daarbij solo’s uit, reageren op elkaar en zwepen elkaar op tot grote hoogte. De briljante klassiekers van Django Reinhardt zijn het uitgangspunt voor deze tribute.

Website: Peter Beets

Gitaar: Stochelo Rosenberg

Piano: Peter Beets

Slaggitaar: Martin Limberger

Contrabas: Frans van Geest

Peter Beets is een van de meest erkende pianogiganten van onze tijd. Hij oogst wereldwijd lof en bewondering en zijn ster blijft groeien, evenals zijn creativiteit. In uiteenlopende muzikale activiteiten, van begeleider van gastsolisten van the Jazzorchestra of the Concertgebouw tot latin-jazz en zijn veelgeprezen bewerkingen van klassieke composities, blijft altijd onmiskenbaar zijn muzikale handtekening hoorbaar.

In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde een flinke hoeveelheid indrukwekkende CD’s af. De meest recente zijn Portrait of Peterson en Chopin meets the Blues Live. Beide kwamen uit op het platenlabel Magic Ball Jazz Records.

Stochelo Rosenberg is een Nederlandse zigeunerjazzgitarist, sologitarist van het Rosenberg Trio. Hij werd geboren in een zigeunerkamp in Helmond, de eerste zoon van Mimer Rosenberg en Metz Grunholz. Hij begon met gitaarspelen op tienjarige leeftijd; vrij laat voor een jongen uit een familie die volledig bestaat uit muzikanten. Hij leerde gitaarspelen van zijn vader en zijn oom Wasso Grunholz, maar leerde het meest door te luisteren naar de opnamen van zijn held, Django Reinhardt.

Toen hij 12 jaar oud was wonnen Stochelo en zijn neef Nous'che Rosenberg (slaggitaar) en Rino van Hooijdonk (sologitaar) de eerste prijs in het televisieprogramma Stuif es in. Verscheidene platenmaatschappijen waren geïnteresseerd, maar Stochelo's ouders wilden hun zoon buiten de schijnwerpers laten opgroeien. Hij speelde in deze jaren samen met Nous'che en zijn broer Nonnie Rosenberg (contrabas) in kerken en op zigeunerkampen overal in Europa.

In het begin van zijn carrière speelde Stochelo op een Favino-gitaar, later kocht hij een oude Selmer-gitaar met nummer 504. Django Reinhardt speelde met een Selmer-gitaar nummer 503.
In 1992 ontving hij een gouden gitaar van het magazine Guitarist als beloning voor het opnieuw populair maken van de akoestische gitaar.

Geniet voorafgaand aan het concert van een heerlijke Dagschotel uit Karma's Keuken voor € 15,75 per persoon.

Op het menu staat een Zigeunerstoofpot met rijst, frietjes en een frisse salade. Of, de vegetarische optie, een pittige stoofschotel met linzen, zoete aardappel en paprika. 

Locatie: Brasserie | € 15,75 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur

Bestel nu uw Dagschotel.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Ook interessant voor u: