cabaret

Peter van Ewijk

Ontbindingsangst


vr 27 oktober 2023   Kleine zaal

20:30 - 22:00 uur

Verkoop start do 1 juni 10:00


In ‘Ontbindingsangst’ gaat Peter van Ewijk de strijd aan met Vadertje Tijd en Magere Hein. Hij is namelijk helemaal klaar met de verrimpeling van zijn bestaan!

Gewapend met een hoofd vol hilarische wetenschappelijke feiten en aangevuurd door hardnekkige jeugdtrauma’s en actuele frustraties gaat Peter op zoek naar een manier om aftakeling, veroudering en de compostering van het leven voorgoed te cancellen.

“Ontbinding en opwinding lagen nog nooit zo dicht bij elkaar!” | Peter van Ewijk. Verliezer van leven sinds 1977.

Website: Peter van Ewijk

Cabaretier, liedjesschrijver en programmamaker Peter van Ewijk leerden we kennen met zijn eerste show 'Contact'. Daarnaast won hij de publieksprijs op Cameretten Festival met het muzikale cabaretduo Lankmoed.

Naast cabaret, schrijft, componeert en produceert Peter alle liedjes uit zijn cabaretvoorstellingen zelf. De stijl van de liedjes zou je indiepoptronica kunnen noemen, maar je zou dat ook niet kunnen doen en ze gewoon labelen als leuke liedjes, overgoten met een licht elektronische saus.

Om ze echt te snappen, moet je eigenlijk de voorstellingen zien waar ze bijhoren. Tenzij die voorstelling niet meer speelt. Dan zul je er de rest van je leven het raden naar hebben. Wat ook niet erg is. Een beetje onvervuld verlangen heeft nog nooit iemand slechter gemaakt

"Met een hoofd vol wetenschappelijke feitjes en een dosis gezonde humor pakt van Ewijk dit zware onderwerp aan. Een gewaagde keuze van onderwerp waar van Ewijk zich meesterlijk met zijn eigen bijzondere humor vorm aan heeft gegeven. Kwetsbaar, teder, emotioneel maar zeer licht en toegankelijk. Zwarte humor met een persoonlijk gouden randje." | Theaterparadijs ****

Ook interessant voor jou: