muziek klassiek

Phion

Nieuwjaarsconcert met Dvořák & Kodály


do 5 januari 2023   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Feestelijke muziek uit de Balkan om zingend en dansend 2023 in te gaan.

Nieuwjaar in Oost-Europa
Phion viert dit seizoen Nieuwjaar in Oost-Europa, met een veelheid aan melodieën en composities die reiken van de Oostzee tot diep in de Balkan. Feestelijke muziek waarop je zingend en dansend het nieuwe jaar in gaat. Muziek, soms klassiek, soms uit het hart van het volk, soms een fascinerende kruisbestuiving tussen volksmuziek en klassieke muziek. Zo liet Dvořák zich in zijn Slavische dansen inspireren door Boheemse furianten, polka’s en dumka’s. Liszt is puur Hongaars in zijn beroemde Tweede Rapsodie, en de dansen die Kodály uit zijn geboortestad Galanta haalde zijn een schitterende mengeling van Tsjechische en Hongaarse volksmelodieën.

Maestro Schaefer
Voor dit bijzondere concert heeft Phion Henrik Schaefer uitgenodigd. Als juryvoorzitter van ‘Maestro’ heeft hij met heel veel plezier bekende Nederlanders begeleid en beoordeeld op hun eerste optreden op de bok. Met hetzelfde plezier staat hij nu zelf voor het orkest in dit vrolijke Oost-Europese concert, zeker met zijn vakkundigheid en jarenlange ervaring. Lange tijd was hij chef van de opera in Göteborg, sinds kort directeur van de Folkopera Stockholm en in Nederland een bekend gezicht bij Holland Symfonia.

Phion wenst je een goed begin van het nieuwe jaar!


NB: Wil je meer zien van PHION? Kijk dan ook eens naar de voorstellingen van dit prachtige symfonische orkest bij onze ‘buren’ Theater Orpheus en Theater en Buitensociëteit de Hanzehof.

Website: Phion, orkest van Gelderland & Overijssel

Dvořák – Slavische dansen 1,2 en 7 (Slavische dansen 1, 2 en 7 opus 72)

Kodály – Dansen uit Galanta (Dansen uit Galanta)

Liszt - Hongaarse Rapsodie nr. 1 (Hongaarse Rapsodie nr.1 S 244/2)

Ook interessant voor jou: