klassiek

Phion, orkest van Gelderland en Overijssel

Elections - The US election 2020


za 21 november 2020   Grote zaal

20:00 - 21:15 uur

Bestel snel


Werken van Amerikaanse bodem

Vier jaar president Trump deden Amerika en de rest van de wereld op hun grondvesten schudden. Wordt het na de verkiezingen weer Donald Trump, of komt er een nieuwe president die een totaal andere richting inslaat? Eelco Bosch van Rosenthal, NOS correspondent in de Verenigde Staten en Amerikakenner bij uitstek, laat zijn licht schijnen over de uitslag en de loop van deze spannende verkiezingen voor de Verenigde Staten .

Dat doet hij niet alleen. Ter illustratie en verdieping van zijn verhaal speelt Phion, het orkest van Gelderland & Overijssel, een aantal bekende en minder bekende werken van Amerikaanse bodem. Dirigent is de Engelse Jamie Phillips, die door zijn deelname aan het opleidingsproject van het Los Angeles Philharmonic Orchestra de muzikale ziel van Amerika door en door heeft leren kennen.

In de coronaperiode (met de verplichte 1,5 meter afstand) is het niet mogelijk zelf je stoel te kiezen. Het systeem biedt automatisch de best beschikbare plaatsen. Rij- en stoelnummer vind je terug op je e-ticket.

Website: Phion, orkest van Gelderland & Overijssel

Journalist Eelco Bosch van Rosenthal is vooral bekend als Amerika correspondent voor het NOS Journaal. Hij studeerde letteren in Groningen met Amerikanistiek als afstudeerrichting. In 2016 was de door hem gepresenteerde reisdocumentaireserie ‘Droomland Amerika’ bij de VPRO te zien. Hij is presentator bij Nieuwsuur en schrijft voor Vrij Nederland.

In deze coronaperiode vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle bezoekers, medewerkers en artiesten. Zodat iedereen met een gerust hart het theater kan bezoeken en dat we samen kunnen genieten van de voorstelling. Neem daarom deze coronamaatregelen tijdens je bezoek in acht. Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige theaterbeleving.

Ook interessant voor jou: