muziek

Pink Floyd Project

The Wall 40 Years


vr 30 september 2022   Grote zaal

20:00 - 22:05 uur

Wachtlijst


Pink Floyd Project – The Wall 40 Years (1979-2019)

In deze spectaculaire theatershow wordt het legendarische dubbelalbum van Pink Floyd integraal uitgevoerd, ondersteund met vele projecties en een uitdagend decor. ’The Wall 40 Years’ is een grootse, twee uur durende voorstelling, muzikaal gebaseerd op de live concerten die Pink Floyd in 1980 en 1981 gaf, gemaakt en uitgevoerd door Pink Floyd Project, een van Neerlands meest gewaardeerde tributebands.

Verwacht in deze show nieuwe beelden, geïnspireerd op de teksten op het album, inclusief verwijzingen naar de huidige actualiteit. Pink Floyds magnum opus 'The Wall', met teksten geschreven door Roger Waters, is een rockopera die zijn gelijke niet kent. Van het album zijn wereldwijd bijna twintig miljoen exemplaren verkocht. De liveshow van 'The Wall' kende destijds een grootse aanpak, die u nu terug kunt zien in 'The Wall 40 Years'. 

The Wall

‘The Wall’ is het magnum opus van Pink Floyd. Een deels autobiografisch werkstuk geschreven door bassist/zanger Roger Waters waarin isolement en machtsmisbruik centraal staan.
Hoe gaat een succesvol artiest met zijn roem om, terwijl hij voor volle stadions speelt? En tegelijkertijd kampt met een trauma van zijn in de Tweede Wereldoorlog omgekomen vader, alsmede een strenge opvoeding van zijn moeder én het strenge onderwijs op school? Lost hij zijn problemen in zijn eentje op? Of heeft hij tóch de rest van de wereld nodig?

Met Kidsrights kinderkoor, groot decor, bijzondere projecties én quadrafonisch geluid.

De voorstelling heeft meerdere 5 sterren recensies ontvangen!

Deze voorstelling is verplaatst van 22 januari naar 30 september ivm de beperkende coronamaatregelen. Kaartkopers zijn per e-mail geinformeerd.

De Hoogeveensche courant:

“Het kruipt onder je huid, laat je nadenken over de wereld van nu en zet je even met beide benen op de grond” “…de show is groots en imponerend’

 

Friesch Dagblad:

“Een indrukwekkend eerbetoon ” “ wat de muziek betreft; veel dichter bij het origineel kom je niet ”

Ook interessant voor jou: