specials

Popquiz met Live Band


do 16 maart 2023   Kleine zaal

19:30 - 21:30 uur

Bestel snel


Popkenners uit Deventer en omgeving opgelet! De Deventer Schouwburg organiseert weer een uitdagende Popquiz. Mét 5-koppige Live Band en als presentatoren Rogier Stappers en Robert Berends.

In verschillende rondes worden door middel van korte live muziekfragmenten, video’s en foto’s vragen gesteld over popmuziek van de jaren 70 tot nu. Weet jij de juiste artiesten bij de video’s, de titel van het gespeelde nummer of de juiste band bij de getoonde albumhoes?

De presentatie is in handen van Robert Berends en Rogier Stappers zijn twee vrolijke gasten uit Deventer en allebei gek op muziek. Waar ze helemaal blij van worden is om anderen te testen op hun muziekkennis. En vooral om er dan voor iedereen een echt feestje van te maken. Ze zorgen voor een gevarieerde quiz met nieuwe en oude muziek, vragen voor zowel de creatievelingen als voor de echte muzieknerds.

Wat moet je doen?

Geef je team en teamnaam op (max 4 pers. per team) via popquizdeventer@icloud.com en ga de uitdaging aan!

Wil je nu al punten verdienen en een voorsprong hebben op je medepopquizers?

•     beeld met (een deel van) je team een artiest of band uit maak daar een foto van en stuur op naar bovenstaand e-mailadres

Daarbij… de allerleukste foto wint een mooie prijs! 

Dus, wacht niet langer, koop snel je kaarten want vol is vol!

* Entreeprijs is exclusies drankje of een borrelplank te bestellen.

Karel Tadema is een veelzijdig kunstenaar en drijvende kracht achter koren en musicals/muziektheater, werkzaam als componist, dirigent en docent. Karel is de winnaar van de Cultuurprijs Provincie Overijssel 2016. Hij speelt basgitaar bij het Over de IJssel Orkest, De popquizband en bij The Celtic Tribe.

Chalina Smit is zangeres, songwriter en percussionist. Ze studeerde aan het ArtEZ conservatorium voor Jazz&Pop zang en percussie en heeft begin dit jaar haar debuut EP "Dreamland" uitgebracht. Vier jaar geleden begon ze met het spelen van de conga’s en heeft ze haar grote liefde voor Latin muziek gecombineerd in haar eigen nummers.

Michiel Nijs is een professionele sessiedrummer. Hij speelt alle stijlen, van metal tot blues tot het begeleiden bij musicals. Michiel heeft opgetreden met verschillende bands: This Apple Blues, Noctulux en The Passion Deventer. Momenteel is hij een vaste drummer bij de band The Celtic Tribe.

Dani Brands is pianist/toetsenist met vele jaren speel ervaring. Hij heeft gestudeerd aan het ArtEZ conservatorium en meegewerkt aan talloze projecten in veel uiteenlopende stijlen. Hij heeft een grote voorliefde voor groovende muziek. Zijn motto luidt dan ook: ‘Beter een foute noot goed getimed dan een goede noot fout getimed’

De gitarist Sebastiaan Visser komt oorspronkelijk uit Heerenveen, woont in Zwolle en studeert daar dit jaar af aan het conservatorium. Hij speelt in de soul-rock band SELMA en leidt zijn eigen jazz-fusion kwartet. Hij geeft daarnaast ook gitaarles en speelt als sessiemuzikant in uiteenlopende stijlen en projecten.

Ook interessant voor jou: