klassiek

Quatuor Van Kuijk | Kamermuziek

Beethoven programma


wo 27 oktober 2021   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Vanwege de Coronamaatregelen kan het New Zealand String Quartet niet naar Nederland komen. Stichting Kamermuziek heeft een vervangend programma gevonden. Kaartkopers worden zo spoedig mogelijk hiervan via mail op de hoogte gebracht. 

 

LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heb je een coronatestbewijs nodig. Gebruik hiervoor de Coronacheck-app. Vergeet ook vooral je legitimatiebewijs niet.
Kijk voor meer informatie op onze pagina Veilig naar het theater. Wij wensen je een fijn bezoek!

Beethoven-programma, in het kader van BTHVN2020-2021


Evenals vorig jaar blijkt dat de wereldtournee van het New Zealand String Quartet met de complete strijkkwartetten van Beethoven niet kan doorgaan ten gevolge van de coronapandemie. Hetgeen betekent dat ook de Stichting Kamermuziek Deventer heeft moeten besluiten tot een alternatief, waardoor u vanavond kunt luisteren naar een Beethoven-programma, uitgevoerd door het uit Frankrijk afkomstige jonge, veelbelovende en internationaal opererende Quatuor Van Kuijk. In 2015 wonnen zij bij de Wigmore Hall International String Quartet Competition de ‘Eerste Prijs’, de ‘Best Beethoven Price’ en de ‘Best Haydn Price’. Inmiddels heeft het kwartet vele optredens, prijzen en gelauwerde cd’s op zijn naam staan.


In het kader van het verlengde Beethovenjaar zal dit concert extra luister worden bijgezet door de expositie BEETHOVEN IN BEELD, met werken van bekende beeldend kunstenaars die zijn aangesloten bij het Platform Deventer Kunstenaars.
Zij hebben zich laten inspireren door persoon en composities van Beethoven. De expositie duurt van dinsdag 19 t/m zaterdag 30 oktober 2021 en vindt plaats in de Lebuinuskerk te Deventer.

BEETHOVEN OP BEIAARD. Gedurende de expositie zal stadsbeiaardier Bauke Reitsma tijdens zijn beiaardbespelingen op vrijdag en zaterdag vanaf de Lebuinustoren composities van Beethoven ten gehore brengen.


Inzoomend op het concert door het Quatuor Van Kuijk, zien we een prachtig programma, met werken uit elk van de drie compositieperiodes van Beethoven, inclusief het laatste strijkkwartet dat Beethoven heeft gecomponeerd.

Website: Stichting Kamermuziek Deventer

  • Nicolas Van Kuijk, viool
  • Emmanuel François, altviool
  • Sylvain Favre-Bulle, viool
  • Anthony Kondo, cello

Strijkkwartet nr. 6, opus 18/6 in Bes (1800)
Strijkkwartet nr. 16, opus 135 in F (1826)
Strijkkwartet nr. 9, opus 59/3 in C (1806)

The Guardian schreef over hen:
‘Style, energy and a sense of risk. These four young Frenchmen made the music smile’.

Ook interessant voor jou: