muziek

QUEEN The Music

A Night at the Opera met o.a. John Vooijs


vr 19 april 2024   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


QUEEN The Music heeft met hun eerste show een dynamische en energieke show die verrast met 'A Night at the Opera' die centraal staat.

In deze volledig nieuwe show hebben we vier (!) vocalisten op het front en gaan we jullie wederom een heerlijk avondje Queen laten beleven. Met afwisselend: John Vooijs óf Sonny Vande Putte, Thomas Meeuwis, Ravenna Moscoso, Nadine Pruim én special guest Linda Kinsbergen als Montserrat Caballé!

Met tientallen hits in de jaren 70, 80 en 90, is Queen een van de succesvolste popgroepen uit de geschiedenis. De band staat bekend om haar muzikale veelzijdigheid, gelaagde arrangementen, harmonieën en krachtige liveoptredens. Het optreden tijdens 'Live Aid' in 1985 werd verkozen tot het beste liveoptreden aller tijden!

In ‘QUEEN The Music - A Night at the Opera’ komen alle grote hits voorbij zoals: 'I Want it All', 'Under Pressure', 'I Want to Break Free', 'Somebody to Love', 'Another One Bites The Dust', 'We Are The Champions', 'We Will Rock You', 'The Show Must Go On', 'Don’t Stop Me Now', 'Barcelona' en natuurlijk 'Bohemian Rhapsody'! 

Website: QUEEN The Music

John Vooijs
John Vooijs werd op 26 maart 1979 geboren met op de achtergrond een rollende branding en krijsende zeemeeuwen in Katwijk aan Zee.Muziek zat er al vroeg in, zeker toen hij een dwarse tiener dreigde te worden hield muziek hem met beide benen op de grond. Beetje pingelen op z'n gitaar, meebleren met zijn muziekhelden; John had muzieknoten door zijn aderen stromen, zoveel was duidelijk. Dankzij de TV-talentenjachten voor Tarzan en Jo seph, kreeg hij nationalebekendheid en een grote fanschare, speelde hoofdrollen in Mamma Mia en We Will Rock You en deed mee aan The Voice Of Holland. John woont inmiddels al jaren in Duitsland waar hij hoofdrollen speelde in Tarzan, Ghost en Jesus Christ Superstar. Hij was al meerdere keren te zien in Queen The Music en was enthousiast om dit seizoen meerdere shows te gaan doen en zal nu wisselend met Sonny Vandeputte in de tour te zien zijn.

Sonny Vande Putte
De Belgische Sonny Vande Putte zag het van jongs af aan als een uitdaging om zich te ontplooien in zoveel mogelijk muzikale genres… en dat is meer dan gelukt! Als leadzanger heeft hij zich verschillende zangstijlen eigen gemaakt, waarbij hij gespecialiseerd is in rock, pop, jazz en barbershop. Zijn Youtube-kanaal met Barbershop-arrangementen(youtube.com/sgtsonny) heeft inmiddels ruim 33’000 subscribers. In 2019 richtte Sonny de Queen tribute ‘Mother Mercury’ op. Zij hebben ondertussen meer dan 250 podia onveilig gemaakt in Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk. Mother Mercury behaalde zelfs een plaats in de halve finale van Belgium’s Got Talent. Sonny mag zich dan ook met veel trots "de Beste Freddie Mercury van Belgie" noemen! Het is dus geen raadsel waarom deze alleskunner dit seizoen te zien in in Queen the Music… als Queen- liefhebber is het een geweldige kans om zich te presenteren aan het Nederlandse Theaterpubliek

Ravenna Moscoso
Ravenna heeft na haar hoofdvakstudie Zang zeker niet stilgezeten. Ze werkte o.a. met Thomas Berge, Jan Smit en ze neemt jaarlijks deel aan songwritercamps waar ze songs schrijft en arrangeert voor artiesten van Sony Records. Ze speelt al piano sinds haar 6e en begeleidt zichzelf op evenementen van b.v. Porsche, Lamborghini en Bentley door heel Europa. Op de Malediven stond ze zelfs in het voorprogramma van Seal! Afgelopen jaar kwam haar eerste eigen single uit: "The World". Hoewel haar voorliefde voor R&B duidelijk aanwezig is, houdt ze van en speelt ze alle muziekgenres. Queen is daarbij absoluut een favoriet! "Queen is een grote inspiratie door hun mooie en vaak onvoorspelbare arrangementen en koorpartijen. En Freddie Mercury is voor mij 1 van de beste zangers allertijden. Ik kan dan ook niet wachten mee te spelen in dit geweldige eerbetoon aan deze topband!"

Thomas Meeuwis
Thomas “Thozes” Meeuwis zou je al kunnen gezien hebben als Roger Daltrey in de theatershow Woodstock the Story. Daarnaast speelt hij gitaar en toetsen bij CCR-tribute The Fortunate Sons, en heeft hij net zijn eerste album met eigen songs uitgebracht, onder de naam Go! Go!! Durango!!! Thozes is een enorme Queen-fan, en A Night at the Opera is zijn favoriete Queen-album. Dus het spreekt voor zich dat hij enorm uitkijkt naar deze tour!

Nadine Pruim
Nadine wist van jongs af aan al dat ze wilde zingen. Ze begon in koren, waar ze bekend raakte met
grote namen als Whitney Houston, Celine Dion, Andrea Bocelli en Michael Jackson. Deze artiesten hebben bijgedragen aan haar motivatie om zich als zangeres verder te ontwikkelen en dat ook te bereiken…
Inmiddels speelt ze met diverse soul- en rockformaties op menig (theater)podium en festival in Nederland en Belgie.
Via haar eigen YouTube kanaal, werd ze gescout door het RTL4 programma “I Can See Your Voice”  waar ze als de “Relaxte Rockchick” haar talent mocht laten zien.
Ze heeft altijd een liefde gehad voor Queen en “Freddie’s bijna onmenselijke stem en bereik”. Om deze prachtige muziek te mogen vertolken, met een geweldig team,  is voor haar een droom die uitkomt.

Linda Kinsbergen
Na haar Bachelor- en Masteropleiding Klassiek Zang heeft Linda een carrière opgebouwd die haar op bijzondere plekken heeft gebracht. Denk daarbij aan het Olympisch Stadion van Barcelona, the Royal Yachtclub in Hong Kong, maar ook aan de extravagante Canal Parade in de grachten van Amsterdam. Sinds 2009 speelt ze in de tributeband Queen Forever, waar ze- naast haar rol als backingvocaliste- schittert als Montserrat Caballé in het epische Barcelona. In 2019 ging een nieuwe avontuur van start: ‘Queen the Music’. Een fantastisch project met 9 topmuzikanten die op verfrissende wijze het bekende, maar ook minder bekende repertoire van Queen ten gehore brengt.

 

Ook interessant voor jou: