jeugd & familie

Ravi de Robot (5+)

Theater Sonnevanck & Silbersee


za 26 november 2022   Kleine zaal

15:30 uur

Verkoop start za 3 september 10:00


Wat als je beste vriend een robot is?

Het huis van Sas en haar vader zit vol gadgets. De ochtendkrant leest zichzelf voor, de koelkast komt de drankjes brengen, de prullenbak ruimt de rommel op en zet zichzelf iedere woensdag buiten. Alles in huis beweegt vanzelf. Hartstikke handig. Maar Sas mist iets: een vriend. Vrienden maken vindt ze niet makkelijk. Met haar vader kan ze er niet over praten. Die zit de hele dag achter zijn computers te beeldbellen.

Alles verandert wanneer ze thuiskomt met Ravi. Niet zomaar iemand, want Ravi is een robot met een eigen wil. Hondsbrutaal, eigenwijs en vanaf nu haar beste vriend. Sas en Ravi zijn altijd samen, een onafscheidelijk duo. Haar vader wordt er gek van. Wat moet hij met dit nieuwe gezinslid? Want laten we eerlijk zijn… robots leven toch niet? Of wel soms?

Ravi de Robot is een swingende, muzikale familievoorstelling met zingende robothuisdieren en dansende apparaten. Marcel Osterop, Whitney Sawyer, Yung-Tuan Ku, Georgi Sztojanov en een echte robot nemen je mee in een avontuur waarin de wereld op zijn kop staat en je niet meer weet wie bestuurt.

Website: Sonnevanck

Tekst & regie: Daniël van Klaveren
Compositie muziek: Jonathan Bonny
Muzikale leiding: Romain Bischoff
Spel, zang & muziek: Yung-Tuan Ku, Marcel Osterop, Whitney Sawyer, Georgi Sztojanov en Ravi
Decor & kostuums: Morgana Machado Marques
Ontwerp & bouw robot: Edwin Dertien
Geluidsontwerp: Maurits Thiel
Techniek: Tom de Haas en Christian Toonk
Een coproductie van Theater Sonnevanck en Silbersee, in samenwerking met de Universiteit Twente.

Theater Sonnevanck uit Enschede is een van de grootste jeugdtheatergezelschappen van Nederland, behorend tot de Culturele Basisinfrastructuur. Ze zijn in heel Nederland (en ver daarbuiten) actief en maken professioneel jeugdtheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Hun kantoor met theaterzaal is gevestigd in een voormalig pakhuis in het hartje van Enschede.

Ze maken nieuw muziektheater en spelen voorstellingen in theaters, speellokalen van basisscholen en op schoolpleinen van middelbare scholen in hun theatertruck. De afgelopen jaren vielen meerdere voorstellingen in de prijzen. Samen met Toneelgroep Oostpool wonnen ze met Princess (2018) en Bromance (2016) de Gouden Krekel, de hoogste Nederlandse prijs voor een jeugdtheatervoorstelling.

Silbersee maakt eigenzinnige opera en muziektheater in haar puurste vorm en voor een breed publiek. Artistiek leider en oprichter Romain Bischoff creëert ontmoetingen tussen kunstenaars, makers en performers met zeer uiteenlopende achtergronden, van klassiek hedendaags en operette, tot circus, spoken word en urban. Daarbij staat de menselijke stem altijd centraal. Componisten, schrijvers, performers, videokunstenaars etc. werken samen aan interdisciplinaire voorstellingen die elk op hun eigen manier ontwapenend zijn. Silbersee hecht veel waarde aan actuele maatschappelijke thema’s en duurzaamheid.

De Universiteit Twente is een pionier in het verbinden van technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen om het verschil te maken in de wereld om ons heen.

Na afloop van de voorstelling ontvangen alle kinderen een boekje vol opdrachten, puzzels en testjes om mee aan de slag te gaan.

Bekijk hier een interview met robotbouwer Edwin Dertien. Hij bouwt op dit moment de robot Ravi, die speelt in de voorstelling!

Ook interessant voor jou: