klassiek

ReisOrkest Arnhem

Werelds Klassiek


zo 29 oktober 2023   Grote zaal

15:30 uur

Verkoop start do 1 juni 10:00


Het ReisOrkest Arnhem laat haar wereldse geluiden horen aan het publiek. Het repertoire van het orkest bestaat uit kleurrijke en toegankelijke klassieke muziekstukken uit alle culturen, naast westers klassiek met een twist, beïnvloed door uiteenlopende culturen en muziekgenres.

Een voorbeeld hiervan is Asturias van Isaac Albeniz, maar er worden ook onbekende composities uit diverse landen uitgevoerd, zelden of nooit eerder gehoord in Europa, en daarnaast zijn er nieuwe composities die speciaal voor het orkest geschreven zijn. De arrangementen variëren van volksdans en volksliederen tot populaire instrumentale stukken uit diverse culturen met bijvoorbeeld Turkse, Armeense, Spaanse en Joodse invloeden.

Kortom: muziek met het doel mensen uit de héle wereld te raken!

Over het ReisOrkest Arnhem
De basis van het ReisOrkest Arnhem (ROA) bestaat uit ca. 20 jonge professionele musici met verschillende culturele achtergronden, uit o.a. Turkije, Italië, Portugal, Spanje, Japan en Latijns-Amerika. De musici spelen naast het ReisOrkest in diverse landelijke en internationale orkesten. Door hun achtergrond brengen ze een kleurrijk repertoire aan klassieke muziekinterpretaties voor het ReisOrkest mee. 

Het orkest wordt telkens aangevuld met wisselende solisten en gastmuzikanten. 

Website: ReisOrkest Arnhem

UITVOERENDEN

ReisOrkest Arnhem

Dirigent: Kanako Abe
Artistieke leiding en arrangementen: Selim Doğru
Concept en artistieke visie: Nermin Cingöz  
Orkestmanager: Kardelen Buruk

Ook interessant voor jou: