jeugd & familie

Richard III (10+)

Goedemorgen Theaterproducties


wo 9 november 2022   Kleine zaal

19:30 uur

Bestel snel


De Grootste Slechterik Aller Tijden

Shakespeare alleen voor volwassenen? Echt niet! Na hun succesvolle kinderversie van Romeo & Julia komt Goedemorgen Theaterproducties met een andere gouwe ouwe van Shakespeare: Richard III, koning van Engeland én de grootste slechterik allertijden. Geweldige voorstelling die Shakespeare eer aan doet en met een frisse blik een jong publiek het verhaal laat ontdekken.

De beroemdste schrijver óóit schreef een stuk over jou! Leuk hoor, alleen ben je het absoluut niet eens met de inhoud. Dat overkomt Richard III. Hij kan er maar niet over uit hoe hij wordt neergezet in het befaamde toneelstuk van Shakespeare. "Dit is belachelijk! Kijk nou wat hier staat: 'Richard III was de grootste slechterik aller tijden.' Mijn moeder draait zich om in haar graf. Als dat waar was, dan zou ze me toch niet haar hele leven lang 'haar snoesje' hebben genoemd? Nepnieuws, dat is het! Waar is die vent, die zogenaamde grootste schríjver aller tijden, die, die Shakespeare. Hij mag dit eens even lekker komen uitleggen!"

In deze snelle bewerking van ‘Richard III’ (10+) vol verraad om de kroon in handen te krijgen zien we hoe gevaarlijk woorden kunnen zijn. Zeker als ze zwart op wit staan, want gehaat of geliefd kun je worden in slechts één zin.

Website: Goedemorgen Theaterproducties

Fotograaf 
Bart van Rongen

 

Cast
Chava voor in’t Holt | Yamill Jones | Thijs Miedema

Creatives
Regie: Fons van Rongen | Tekst: Fleur van Greuningen

Ook interessant voor jou: