muziek

Rob Dekay

Zomeravondconcert


za 5 september 2020   Grote zaal

19:00 - 20:15 uur

Bestel snel


Start van een nieuw theaterseizoen -  een zomeravond met dé Mol

Deventenaar Rob Dekay schrijft en zingt eigenzinnige Nederlandstalige popmuziek. Zijn sound is het beste te omschrijven als soulvolle country-pop. Er huist een oude ziel in het lichaam van deze dertiger die met zijn opvallende tatoeages en hoed voor het podium lijkt te zijn geboren. Bekend van nummers als 'Weg Van Jou' en 'Je Hoeft Het Niet Alleen Te Doen', maar ook van zijn deelname aan ‘Wie is de Mol’ (2020) waar hij zich bewees als de minst verdachte Mol ooit. 

Website: Rob Dekay

Rob Dekay (33) schrijft en zingt eigenzinnige Nederlandstalige popmuziek. Zijn sound is het beste te omschrijven als soulvolle country-pop. Sterke melodielijnen zorgen met Rob’s opvallende stemgeluid voor aanstekelijke nummers. In teksten schakelt hij moeiteloos tussen kleine en grote vraagstukken, maar altijd met de pen van een poëet.

Er huist een oude ziel in het lichaam van deze dertiger. Met zijn opvallende tatoeages en hoed lijkt hij voor het podium te zijn geboren. Zijn niet-alledaagse traject is tekenend. Rob stopt op zijn vijftiende met school en gaat werken; van stratenmaker tot vuilnisman. Zijn vrije tijd gaat helemaal op aan zijn grote liefde, muziek. Dat merken ook zijn beste vrienden, die hem aansporen om volledig voor de muziek te kiezen. En zo geschiedde.

Zijn talent wordt al snel opgemerkt. Er volgen samenwerkingen met Akwasi, aan wiens eerste soloalbum Rob een grote bijdrage levert. Gevolgd door een periode waarin hij met Dio op alle grote festivals in Nederland speelt. Maar daarna is het de hoogste tijd voor eigen ambities. In 2016 verschijnt de debuutplaat ‘Alles Gaat Voorbij’. Rob heeft een hand in alle facetten van de release. Van het schrijven, opnemen en produceren van de liedjes tot aan het artwork en het bedenken van videoclips. Op het album zijn roots en country-invloeden te horen, de banjo en mandoline spelen de hoofdrollen.

Zowel luisteraars als media zijn lovend over ‘Alles Gaat Voorbij’. Bij De Wereld Draait Door gooit Rob tevens hoge ogen met zijn versie van ‘Testament’ van Bram Vermeulen. Het schrijven van de titelsong voor de film ‘Weg Van Jou’ in 2017 maakt hem bij een nog breder publiek bekend. Het leidt tot zijn eerste grote clubtour.

In 2018 tekent Rob bij Modestus Records, het platenlabel van Guus Meeuwis. Hij voegt zich hiermee bij artiesten als Rowwen Hèze en Bjorn van der Doelen. Op het label verschijnen de singles ‘Vol Van Elkaar’ en ‘Je Hoeft Het Niet Alleen Te Doen’. Die laatste schrijft Rob samen met Daniel Lohues en Ilse DeLange. Zij neemt ook de tweede stem op het nummer voor haar rekening. Een schrijfsessie met Guus Meeuwis en Diggy Dex levert de single ‘Geef Het Door’ op. Deze komt in juni 2019 uit. Het is de week dat Rob het voorprogramma van de ‘Groots met een zachte G’-concerten verzorgt. Rob en zijn getalenteerde band maken een onuitwisbare indruk op de 120.000 man publiek.

Na de zomer in 2019 vol festivaloptredens (o.a. op Concert At Sea, Royal Park en Tuckerville) werkt hij aan een nieuw studioalbum. De release staat gepland in april 2020, maar gelukkig hoeven de liefhebbers niet zo lang op nieuwe muziek van Rob te wachten. Op 22 november 2019 komt de single ‘Laat Los’ uit, wederom het resultaat van een samenwerking met Lohues en DeLange.

In deze corona-periode vinden wij het heel belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle bezoekers, medewerkers en artiesten. Zodat iedereen met een gerust hart het theater kan bezoeken en dat we samen kunnen genieten van de voorstelling. Neem daarom deze coronamaatregelen tijdens je bezoek in acht. Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige theaterbeleving.

Ook interessant voor jou: