jeugd & familie klassiek

Robin Hood (6+)

PHION i.s.m. Theater Sonnevanck


za 13 april 2024   Grote zaal

19:00 uur

Verkoop start do 1 juni 10:00


Een betoverend, muzikaal theaterspektakel voor de hele familie. Brutaal, eigenzinnig en vol humor!

646 jaar na de eerste verhalen over Robin Hood komt de volksheld in 2023 opnieuw tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse Warringa. Een compleet orkest bestaande uit 45 musici zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring. Maar dat niet alleen… ze zijn ook de driftige lakeien van Koning Jan, de bomen in het donkere Sherwood Forest en de luidruchtige gasten in de herberg van Nottingham. Samen met een groep acteurs én de duizelingwekkende decors van Dieuweke van Reij wordt Robin Hood een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt!

Iedereen kent de legende van Robin Hood. Robin en zijn vrienden schieten pijlen sneller dan het licht en stelen harten voor je boe of bah kan zeggen. Geld verdwijnt uit de zakken van de rijken en belandt bij wie het het hardste nodig heeft. Als de avond valt trekken ze zich terug, de bossen in, waar de mensen wonen voor wie in de stad geen plek is. De vrijbuiters, vogelvrijverklaarden en verzetshelden. Daar leven ze hun eigen leven, vrij van regels en buiten de norm. Waarom zou je daar geen onderdeel van willen zijn?

Met Robin Hood maken Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck een laagdrempelige remake van de bekende legende en trekken ze het verhaal over deze volksheld naar het nu. Een productie uit Oost-Nederland voor de grote zaal, voor iedereen vanaf 6 jaar. Robin Hood wordt geschreven door Ilse Warringa (o.a. bekend van De Luizenmoeder), geregisseerd door Daniël van Klaveren en het muziekconcept is van Joris Nassenstein. 

Producent: Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck
Regie: Daniël van Klaveren
Tekst: Ilse Warringa
Muzikaal concept: Joris Nassenstein
Vormgeving: Dieuweke van Reij
Cast: Yamill Jones, Ayrton Kirchner, Korneel Evers, Whitney Sawyer ea

Ook interessant voor jou: