muziek

Rockacademie

Kingdom of Pop


vr 1 april 2022   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Muzikaal eerbetoon aan hun inspiratiebronnen 

Madonna, Prince, Freddy Mercury, Tina Turner; de popiconen van toen hebben nog steeds invloed op de hedendaagse (pop)muziek. In dit muzikale eerbetoon nemen de jonge talenten jullie mee op reis door hét koninkrijk van de popmuziek en de evolutie hiervan.

Rockacademie alumni en studenten brengen met ‘Kingdom Of Pop’ een ode aan hun voorgangers en inspiratiebronnen. Deze theatervoorstelling is een interactief spektakel met verhalen van de nieuwe generatie musici, iconische momenten uit de muziekwereld en natuurlijk de vele hits. Van The Beatles tot aan Lady Gaga, allen hebben ze iets bijgedragen aan de hedendaagse industrie.

Rockacademie is een professionele HBO opleiding voor popmusici en heeft in de afgelopen jaren vele succesvolle artiesten voortgebracht. De opleiding, alumni en het werkveld ontwikkelen elke twee jaar een nieuwe theatervoorstelling over de geschiedenis van de popmuziek. Eerst maakte Rockacademie de succesvolle muziekvoorstelling Forever 27, een eerbetoon aan de iconische musici uit de club van 27. Nu dus opgevolgd door ‘Kingdom of Pop’.

Met het winnen van het Eurovisie Songfestival 2019 door oud-student Duncan Laurence is de naam Rockacademie bekender dan ooit.

Ook interessant voor jou: