toneel

Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko | Schönberg

Salam


vr 11 mei 2018   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Grote, religieuze en maatschappelijke conflicten teruggebracht tot de menselijke maat.

  • Met: Jack Wouterse, Bien de Moor, Bram van der Heijden, e.a.
  • Inleiding 1 uur voor aanvang om uw voorstelling nog intenser te ervaren

Alle grote verhalen beginnen met een klein verhaal. En vrijwel alle wereldconflicten vanuit teleurstelling of pijn. Nu de spanningen tussen de westerse en de Arabische wereld, tussen de Islam, het Jodendom en het Christendom steeds vaker oplopen, nemen het Noord Nederlands Toneel (NNT), Club Guy & Roni en Asko|Schönberg de theaterbezoeker mee naar hoe het allemaal begon: een vader die niet weet hoe hij zijn vaderliefde moet tonen en twee broers die uit elkaar worden gedreven. Het verhaal van Abraham, gespeeld door Jack Wouterse.

Regisseur Guy Weizman brengt met deze voorstelling grote, religieuze en maatschappelijke conflicten terug tot menselijke verhalen over liefde, spijt, jaloezie en pijn. Wie Guy Weizman kent, weet dat dit geen historisch bijbeldrama wordt, maar qua sfeer en energie eerder tegen Tarantino’s ‘From Dusk Till Dawn’ aankruipt, met een belangrijke rol voor de muziek. 

Website: Noord Nederlands Toneel

 

De Volkskrant 

"Resultaat: een geweldige, unieke, luidruchtige, soms finaal uit de bocht vliegende en ten slotte originele voorstelling, waarin aloude Bijbelse personages fris tot leven worden gebracht."

"Salam is een bizarre theatrale trip"

"Jack Wouterse is een mooi twijfelende en ook wijze Abraham, met naast hem een goed spelende Bram van der Heijden (Izaäk) en Mohammed Azaay (Ismaël) als contrapunten."

Dagblad van het Noorden 

"Salam is meer dan een voorstelling. Het is een belevenis."

"Salam is geslaagd. Sterker, je wilt nog een keer gaan kijken."

"Acteurs en het Noord Nederlands Toneel, dansers van Club Guy & Roni en de jonge muzikanten van Asko Schönberg's K[h]AOS gaan ongemerkt in elkaar op, zonder geforceerde lasnaden."

"een voorstelling die ingetogen drama en hartverscheruende scènes afwisselt met uitbundige humoristische momenten."

Scenes magazine  

"de overdonderende pracht van muziek, dans, spel en beelden is lust voor alle zintuigen."

"Salam is door de grensoverschrijdende kracht en de tomeloze energie, een weldaad in de grote zaal en blijkt, gezien de samenstelling van het publiek in Groningen, ook aantrekkelijk voor jonge mensen. Wat geweldig."

Theaterkrant  

"Jack Wouterse speelt deze oude, tragische man met een geweldige finesse."

"een sublieme interactie tussen de muziek en het spel."

"Zijn [Guy Weizman] voorstellingen stralen levensvreugde en passie, zijn een geest voor oog en oor en laten ook nog eens zien dat ras, geslacht, gezindte of nationaliteit er bij hem niet toe doen."

De Telegraaf    

"Het verhaal van Abraham glijdt regelmatig haast ongemerkt de actualiteit in en niets menselijks blijkt ook profeten vreemd" en "Jack Wouterse is prachtig kwetsbaar als de oude Abraham, wiens rotsvaste geloof alsnog begint te wankelen."

Noord Hollands Dagblad

"Salam, spektakel van kleur en klank." 

Ook interessant voor u: