jeugd & familie

De Scheepsjongens van Bontekoe (9+)

Theatergroep De Jonge Honden


zo 30 april 2023   Grote zaal

15:30 uur

Bestel snel


Razend spannende familievoorstelling die het beroemde boek op zijn kop zet

Na het succesvolle Oorlogswinter is Theatergroep De Jonge Honden terug in de theaters met De scheepsjongens van de Bontekoe. Het beroemde boek wordt op z’n kop gezet in deze razend spannende voorstelling.

Drie vrienden gaan aan boord op het schip de Nieuw Hoorn. De bestemming is Oost-Indië. Onderweg vertellen oudere matrozen stoere verhalen over hoe het daar is. Maar als het schip midden op zee in brand vliegt en ze aanspoelen op een dichtbegroeid eiland, belanden de vrienden in een totaal ander avontuur dan ze van tevoren verwacht hadden. Tijdens hun zwerftocht door de wildernis van een onbekend eiland leren ze steeds meer over zichzelf en de wereld. Hoe dieper ze het land intrekken, hoe meer ze zich afvragen waarom ze eigenlijk van huis zijn gegaan.

De Scheepsjongens van Bontekoe is een avontuurlijke familievoorstelling die vragen oproept over thema's die nu spelen. Met welke vooroordelen voeren Nederlandse scheepsjongens naar het Oosten? En wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Een avonturenverhaal waarvan je op het puntje van je stoel belandt, maar die je ook oproept om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden.

Website: TG De Jonge Honden

Regie: Jolmer Versteeg

Bewerking: Wessel de Vries
met o.a.: Yari van der Linden, Pleun de Roode, Jelle Mensink e.a.

Ook interessant voor jou: