muziek amateur

Slagwerkensemble Cadenza

Fusionar


zo 29 januari 2023   Grote zaal

16:00 - 17:30 uur

Bestel snel


Muziekliefhebbers die nog niet bekend zijn met andere slagwerkinstrumenten dan een drumstel moeten absoluut een rood kruis in hun agenda zetten bij 29 januari 2023!

Het is de dag dat Slagwerkensemble Cadenza haar massale verzameling aan instrumenten naar onze grote zaal brengt, met een indrukwekkend geluid tot gevolg. Met hun nieuwste show ‘Fusionar’ nemen de muzikanten, dirigent Robbert Houtkamp en verteller Frans Limburg je mee in een reis langs verschillende muziekstromingen en periodes: van Bach tot aan cross-overs met elektronische muziek en een remake van Snarky Puppy.

Wereldkampioen slagwerkorkesten
Ons buurdorp Twello mag op mondiale schaal piepklein zijn, de muzikaliteit van het plaatsje is daarentegen van werelds niveau! De afgelopen jaren groeide Cadenza uit Twello namelijk uit tot een toonaangevend orkest in de absolute slagwerk-top. Bij de laatste drie edities van de World Music Contest in Kerkrade won het ensemble in de meest prestigieuze divisie iedere keer goud. Het mag zich nu voor het 10e jaar op rij WERELDKAMPIOEN noemen!

Slagwerkliefde
De ene keer warm en mystiek met een zachte wollen stokken op de houten marimba toetsen, dan weer bombastisch en groots met veel snaredrums, bassdrums en bekkengeweld. Slagwerk is enorm veelzijdig. Dirigent Robbert Houtkamp haalt inspiratie uit allerlei muziekstijlen en verwelkomt voortdurend nieuwe geluiden: synthesizers, bassgitaar, samples en een blazerssectie. Voor de show Fusionar werkt de groep bovendien samen met lichtkunstenaars, geluidstechnici en beeldend kunstenaars uit de pop-sector. Het maakt de groep één van de meest vooruitstrevenden in de wereld van orkestmuziek.

Ook interessant voor jou: