toneel

Solo Stories - In het licht

Naar mijn ware verhaal - Karin Bloemen


vr 11 februari 2022   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Muzikale solovoorstelling gebaseerd op het indrukwekkende boek van Karin Bloemen

Van de makers van ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’.

Tijdens het optreden van een zangeres dwalen haar gedachten af naar haar jeugd. Jaren die getekend zijn door gruwelijke gebeurtenissen. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen?

‘In het licht’ is een aangrijpende en belangrijke monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen. Gespeeld door Lisse Knaapen (o.a. ‘Emma wil leven’, ‘Soldaat van Oranje’ en ‘SKY’), met nieuwe muziek van Ellen ten Damme.

Karin Bloemen: "Ik vind het heel bijzonder dat er naar aanleiding van ‘Mijn ware verhaal’ een theatervoorstelling komt. In mijn eigen theatervoorstellingen zat wel eens een kleine verwijzing naar mijn jeugd, maar het is nooit echt het (hoofd)onderwerp geweest. Eén van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen. De belangrijkste boodschap voor hen is toch: ‘als je niet praat, bescherm je de dader, niet jezelf.' Deze theatervoorstelling vind ik een geweldige aanvulling voor deze belangrijke missie!"

Oorspronkelijk script: Marc Veerkamp
Liedteksten: Ellen ten Damme
Muziek: Ellen ten Damme
Soundscape: Rik Ronner
Producent: Solo Stories
Actrice: Lisse Knaapen
Regie: Benno Hoogveld
Decor- en lichtontwerp: Mike den Ottolander
Kostuumontwerp: Sabine de Groot

Ook interessant voor jou: