toneel

Spaghettirellen

Theatergroep De Jonge Honden


wo 20 maart 2024   Grote zaal

20:00 uur

Verkoop start do 1 juni 10:00


Een smeuïge ‘spaghettiwestern’ over een verborgen bladzijde uit de geschiedenis. 

Eind jaren vijftig haalt de Nederlandse regering Italiaanse, jonge, vrijgezelle mannen naar Nederland om als gastarbeider te werken in de fabrieken. In hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis raken ze in contact met de jeugd. In het Twentse Oldenzaal leidde deze ontmoeting in 1961 tot heftige rellen tussen jaloerse nozems en de Italiaanse jongemannen.

Over die confrontatie gaat Spaghettirellen, een avontuurlijke mix van Romeo en Julia en West Side Story vol brommers, verliefde nozems en jonge mensen met dromen. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet te vertellen. 

“Met Spaghettirellen brengt De Jonge Honden een indringende combinatie van documentair theater en fysiek toneel. En al zijn de rellen ondertussen zestig jaar geleden, de aanleiding en gevolgen zijn nog altijd actueel.” | Theaterkrant

Website: Spaghetti Rellen

Regie: Jolmer Versteeg

Tekst: Wessel de Vries

Muziek: Arjen Dijkstra en Sebastiaan Flier

Kostuumontwerp: Hanne Pierrot

Met o.a.: Joshua Albano, Jelle Mensink e.a.

Theatergroep De Jonge Honden brengt op toegankelijke, nieuwsgierige en verbindende wijze het publiek met theater in aanraking met de verhalen die liggen verscholen in onze geschiedenis. Eerder brachten zij de succesvolle voorstellingen Oorlogswinter en De Scheepsjongens van Bontekoe in het theater.

Ook interessant voor jou: