muziek

Mike Boddé & The Royal Dutch Scam

Celebrating the Music of Steely Dan


za 12 februari 2022   Grote zaal

20:00 - 22:45 uur

Bestel snel


Een weergaloze muzikale ontdekkingsreis met één van de beste Steely Dan-tributebands ter wereld

Niets Is Wat het Lijkt

Zelden is het iemand gelukt om de muzikale perfectie van studio-albums als 'Gaucho' en 'Aja’ live op het podium te reproduceren. Toch slaagt de tienkoppige band The Royal Dutch Scam daarin. Deze Nederlandse band, die bestaat uit de crème de la crème van sessiemuzikanten onder leiding van de geliefde zanger Lo van Gorp, overtuigt zelfs de meest cynische Steely Dan fanaten. Door de steeds groter wordende fanbase in binnen- en buitenland wordt The Royal Dutch Scam beschouwd als één van de beste Steely Dan-tributebands ter wereld.

In muzikant en tv-persoonlijkheid Mike Boddé, Steely Dan-fan van het eerste uur, vond de band de perfecte compagnon om met deze muziek het theater in te gaan. In 'Niets is wat het lijkt’ ben je getuige van de fascinerende zoektocht langs alle bekende hits en minder bekende nummers die de legendarische anti-helden Donald Fagen en Walter Becker hebben voortgebracht, zoals 'Rikki don't lose that number', 'Reelin in the years' en 'Hey Nineteen’. Welke betekenis gaat er schuil achter de teksten? Hoe is deze muziek gemaakt? Welke diepere lagen zijn er nog meer te ontdekken?

Mike Boddé en The Royal Dutch Scam duiken in het mysterie achter de wonderbaarlijke liedjes. Een weergaloze ontdekkingsreis vol zwarte humor, literatuur, drugs, rock 'n' roll, science fiction, jazz en hilarische anekdotes. Hou je van classic rock? Dan mag je dit unieke theaterconcert over Steely Dan natuurlijk niet missen!

Muziek en liedteksten :
Donald Fagen & Walter Becker
Arrangementen, teksten en

artistieke leiding:
The Royal Dutch Scam en Mike Boddé


Regie en productie:
The Royal Dutch Scam, Mike Boddé en Masja Schimscheimer
i.s.m. Senf Theater B.V.

Ook interessant voor jou: