jeugd & familie

Stil of ik schiet (6+)

House of Nouws / Stip Theaterproducties


zo 5 april 2020   Kleine zaal

15:00 uur

Afgelast


De voorstelling 'Stil of ik schiet' wordt afgelast. De Deventer Schouwburg volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM en overheid met betrekking tot het coronavirus. Van overheidswege worden alle evenementen met meer dan 100 bezoekers afgelast. Dat betekent dat alle voorstellingen in de theaters in Nederland en dus ook in de Deventer Schouwburg afgelast worden t/m 6 april.

Kaartkopers worden door ons geïnformeerd. Wij doen onze uiterste best de voorstelling naar een latere datum te verplaatsen. Lees meer.

 

Luister naar de swingende stilte in deze muzikale voorstelling

Stil zijn is goed, het maakt je rustig. Maar het is ook erg moeilijk. De meeste kinderen kunnen er niks van en veel volwassenen trouwens ook niet.  We praten de dagen vol, het liefst met muziek op en de telefoon altijd aan. Zo doen we er alles aan om te zorgen dat het maar niet stil wordt. 

In Stil of ik schiet zien we twee ouders omgaan met een zwijgende zoon. Opeens spreekt hij niet meer en niemand weet waarom. Zijn ouders proberen dat niet erg te vinden. Ten einde raad komt een stiltemeester op bezoek, de Goeroe.

De kinderen uit het publiek worden opgeroepen mee te doen aan een wereldwijd Stil Protest. Ze nemen het als groep op voor de 'bedreigde soort' stilte die aan het uitsterven is. Maar dan dreigt zelfs muziek verboden te worden en komt de drummer in opstand. Kom luisteren naar de swingende stilte in deze muzikale voorstelling waar je dwars doorheen mag lachen.  

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling? Deze voorstelling is precies grappig, leuk of interessant genoeg als je ouder bent dan 6 jaar. We vragen ouders/begeleiders deze grens te hanteren. Baby’tjes kunnen helaas niet naar binnen.

Website: Stip theaterproducties

Stil of ik schiet wordt gemaakt door STIP theaterproducties in samenwerking met Festival Cement.

Regie: Sanne Nouws
Spel: Lottie de Bruijn, Nina Fokker en Marijn Klaver
Muziek: Ruben van Asselt
Dramaturgie: Liesje Knobel
Decorontwerp: Catharina Scholten
Kostuumontwerp: Sanne Lips
Lichtontwerp: Wilfred Loopstra 

Ook interessant voor u: