muziek

Sven Ratzke

Where are we now


vr 27 maart 2020   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


David Bowie zoals Sven ons hem wil laten horen!

Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, heeft hij met zijn show ‘Starman’ bewezen. De show zorgde wereldwijd voor furore en Ratzke kreeg van de meester persoonlijk toestemming om zijn songs te gebruiken.

Dit keer laat Ratzke een andere kant van David Bowie zien: die van grote liedjesschrijver en poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen. Vergankelijkheid, liefde en de dood zijn terugkerende thema's in Bowies oeuvre. Daarnaast neemt Ratzke, zanger en entertainer, je mee in de vele absurdistische verhalen die tussen fantasie en werkelijkheid balanceren. De mythe wordt gevierd in deze show, die na Berlijn, New York en Sydney nu ook eindelijk in Nederland te zien is.

Ratzke verleidt je, gehuld in prachtige kostuums, door het haast filmische universum van Bowie. Van personage naar personage, van scène naar scène, tot de essentie ontbloot. Samen met de virtuoze pianist Christian Pabst ontrafelt Sven de nummers van deze grootheid. Grote hits als ‘Heroes’ en ‘Let’s dance’, juweeltjes als ‘Ashes to ashes’ en ‘Lady grinning soul’, erfgoed zoals ‘Lazarus’ en geheel nieuw geschreven songs komen voorbij. Beleef deze nummers in al hun schoonheid, tot de essentie ontbloot. Bowie, de meest innovatieve, mythische en theatrale popster van de afgelopen eeuw. 

'Ratzke heeft Bowie in de genen' | NRC ★★★★★

Website: Sven Ratzke

“Ratzke is een man van de wereld, wat een entertainer!”- Volkskrant ★★★★★


“Ratzke heeft Bowie in de genen” - NRC ★★★★★


“Haunting interpretations of the supernova of cabaret” - Daily Mail ★★★★


“Ratzkes Bowie interpretaties zijn uniek, en doen het origineel haast vergeten” – Der Tagesspiegel, Berlin ★★★★


“Ratzke is a must see“ – New York Press ★★★★★★

Zang: Sven Ratzke

Piano: Christian Pabst

Regie: Dirk Groeneveld

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: