toneel

TAMTAM objektentheater

Roestige Spijkers & Andere Helden


wo 20 november 2019   Kleine zaal

20:30 - 21:40 uur

Bestel snel


TAMTAM objektentheater bestaat 40 jaar en dat gaan ze vieren!

Op 20 november is de officiële jubileumvoorstelling in de Deventer Schouwburg met een speciale editie van een van hun meest succesvolle voorstellingen Roestige Spijkers & Andere Helden.

TAMTAM reist de hele wereld over met hun producties. Zo speelden ze in oktober nog in Beijing, China, het 34ste land waar ze optraden. Grote kans dat u ergens in die 40 jaar een keer in de zaal heeft gezeten bij een optreden van Gérard Schiphorst en Marije van der Sande. En als u ze nog nooit zag, dan wordt het hoog tijd om kennis te maken met hun unieke manier van theatermaken. Een unieke cross-over tussen theater, animatiefilm, beeldende kunst en muziek met gevonden voorwerpen als acteurs en meestal zonder tekst.

Over de voorstelling Roestige Spijkers & Andere Helden

Roestige Spijkers & Andere Helden is een beeldende animatievoorstelling. Met in de hoofdrol waardeloze vindsels, van straathoeken geplukt en uit de goot gered. Ze veranderen voor de ogen van de kijker in vertederende acteurs in een ongebruikelijke visuele vertelling. Zonder tekst maar met en betoverende soundtrack en deels live muziek. De kijker ziet twee spelers die gevonden voorwerpen bewegen over een ingenieuze animatietafel en op een grootbeeldscherm zien we live het resultaat: een verrassende aaneenschakeling van metamorfosen. De film en de making-of tegelijk.

Een oud stuk karton wordt woestijn, nietjes dansen de tango, een gebroken grammofoonplaat toont een breekbare liefdesscène en werkhandschoenen vertolken Romeo en Julia. Het is theater dat werkt als een oplader voor de fantasie, dus neem die vooral mee.

Neem een object mee!

Kom je naar deze voorstelling neem dan als jubileumgeschenk een klein gevonden of afgedankt voorwerp mee waarvan je denkt dat het acteurstalenten heeft en wie weet komt dat object door de audities voor de volgende voorstelling van TAMTAM.

Website: TAMTAM objektentheater

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor het concert, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van de Specialiteit van de dag uit Karma's Keuken voor maar € 18,50 per persoon.

De specialiteit van vandaag:
Groningse stamppot van "blote billetjes in het groen" met een heerlijke porksteak.

Locatie: Brasserie | € 18,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur

Bestel nu de Specialiteit van de dag

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Ook interessant voor u: