muziek

The Analogues

Let It Be: ABBEY ROAD


vr 19 november 2021   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heb je een coronatestbewijs nodig. Gebruik hiervoor de Coronacheck-app. Vergeet ook vooral je legitimatiebewijs niet.
Kijk voor meer informatie op onze pagina Veilig naar het theater. Wij wensen je een fijn bezoek!


Integrale uitvoering van Abbey Road, aangevuld met hoogtepunten van 'Let It Be'

The Analogues toerden afgelopen seizoenen langs uitverkochte zalen met integrale vertolkingen van de The Beatles-albums 'Magical Mystery Tour', 'Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band' en 'The White Album'. Voor dit seizoen staat ‘Let It Be: Abbey Road’ op het programma.

De rechtgeaarde Beatles-kenner weet dat het album 'Let It Be' als laatste verscheen, maar dat de opnames voor 'Abbey Road' de laatste studio-samenwerking waren voordat de band uit elkaar viel. Eigenlijk is Abbey Road dus het laatste album. Dat The Beatles nog één keer zo'n absoluut meesterwerk konden produceren, was mede de verdienste van de teruggekeerde (producer) George Martin en (technicus) Geoff Emerick. Maar ook op 'Let It Be' staan een aantal fantastische nummers, die het zonder meer verdienen om meegenomen te worden in deze show.

'Let It Be: ABBEY ROAD' dus; een integrale uitvoering van Abbey Road, aangevuld met hoogtepunten van 'Let It Be'. In ieder geval genoeg materiaal waarbij de hulptroepen (blazers, strijkers) en het volledige vintage instrumentarium opnieuw kunnen schitteren.

"Beangstigend goed" | De Volkskrant ★★★★

"Hier wordt niet alleen schitterende muziek gespeeld maar er wordt een stukje muziekgeschiedenis herschreven" | Theaterparadijs ★★★★★

In principe completeren The Analogues met deze show hun missie: het integraal vertolken van alle ‘studio albums’ van The Beatles; de albums vanaf 1967 toen The Beatles zelf niet meer optraden. Deze muziek is door The Beatles zélf dus nooit live gespeeld.

Publiek en critici in binnen- en buitenland zijn unaniem enthousiast over het ongekend hoge niveau en de obsessieve aandacht voor muzikale details.


Website: The Analogues

‘Muzikaal spektakelstuk’ – Het Parool ★★★★

‘Een magische ervaring’ – Vrij Nederland

'A musical wonder from Holland’ – Eastern Daily Press (UK)

‘Analogues blijven verbluffen’ -- Het Parool

‘Het is een zegen dat zulke klassieke muziek zó goed kan worden gehoord’ -- Dagblad van het Noorden ★★★★★

‘Waar voor je geld’ — Nederlandse Beatles-fanclub

Ook interessant voor jou: