specials

The Making of Abbey Road

Bertolf Lentink, Jan Cees ter Brugge & Anne Hurenkamp


vr 1 november 2019   Kleine zaal

20:30 - 22:30 uur

Bestel snel


Unieke samenwerking rond 50 jaar Abbey Road

Wie heeft er geen speciale plek in zijn hart voor het legendarische Beatles-album Abbey Road? Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de plaat, met de beroemde zebra-foto op de hoes, verscheen. Iets om te vieren.

Voor de laatste elpee waar The Beatles samen aan werkten, gaven ze nog één keer alles dat ze als band in zich hadden. Dat ging niet vanzelf, al was het resultaat fenomenaal. Abbey Road wordt door velen gezien als het beste en meest ontroerende album dat The Beatles maakten.

Wat is het verhaal achter songs als Come Together, Something en Here Comes The Sun en wat gebeurde er in 1969 allemaal achter de schermen? Drie Beatlesliefhebbers en -kenners Bertolf Lentink (Her Majesty), Jan Cees ter Brugge (podcast Fab4Cast en auteur van diverse Beatlesboeken) en Anne Hurenkamp (blog BeatlesTalk) nemen u mee terug naar de Londense Abbey Road Studio's en het beroemde zebrapad dat daar voor de deur ligt.

Aan de hand van verhalen en bijzondere geluidsfragmenten komt Abbey Road opnieuw tot leven. Singer-songwriter Bertolf legt daarbij al zingend en spelend uit hoe de muziek tot stand kwam.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: