toneel

Theater Rotterdam / Well Made Productions

The story of Travis


wo 12 april 2023   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


The Story of Travis is een nieuwe toneeltekst geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry.

Een familieverhaal over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis. In poëtische monologen, herkenbare familiesituaties en spirituele dialogen bevraagt de voorstelling de burden of the black dream en hoe het is om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden.

Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt de Maesschalck) zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd gaat Travis nog een keer op reis en keert terug naar Chicago. Tijdens zijn bezoek aan zijn familiegraf blikt hij terug op zijn leven. Door herinneringen op te halen uit het verleden en in gesprek te gaan met familieleden, bereidt Travis zich voor op zijn overgang naar het hiernamaals.

Tussen 2016 en 2019 laat Well Made Productions het Nederlandse theaterpubliek kennismaken met de Raisin Cycle. Soortgelijke groot gemonteerde bi-culturele verhalen voor een divers publiek worden nog altijd sporadisch gemaakt, daarom bundelen Well Made Productions en Theater Rotterdam in seizoen 2022-2023 hun krachten. De initiatiefnemers van The Story of Travis zijn vijf zwarte vrouwen; een unicum in het theaterlandschap. De crew bestaat uit Ellen Tjon A Meeuw (zakelijke productie) en Samora Bergtop (artistieke productie) van Well Made Productions, die voor deze nieuwe toneeltekst wederom met schrijver Esther Duysker optrekken. Regisseur Romana Vrede geeft het zwarte familieverhaal haar unieke signatuur mee en Alida Dors (artistiek directeur Theater Rotterdam) tekent voor de choreografie.

Website: Theater Rotterdam

Tekst Esther Duysker
Regie Romana Vrede
Choreografie Alida Dors
Spel Dionne Verwey, Howard Komproe, Jennifer Muntslag, Jetty Mathurin, Joy Wielkens, Ruurt De Maesschalck, Samora Bergtop en Yamill Jones
Zakelijk producent Ellen Tjon A Meeuw
Artistiek producent Samora Bergtop
Producent Theater Rotterdam en Well Made Productions

Met dank aan Karim Ameur en Productiehuis Frascati

Ter nagedachtenis aan Lorraine Hansberry

Ook interessant voor jou: