jeugd & familie dans

155 & Maas Theater en Dans (6+)

Stuntkont


za 16 maart 2024   Kleine zaal

19:00 - 20:00 uur

Bestel snel


De Jiskefet onder de dansgezelschappen nemen zichzelf en het volwassen publiek vooral niet te serieus.

Terwijl de jongens van 155 (eenvijfvijf) amper hun eigen veters kunnen strikken, krijgt iedereen om hen heen kinderen. En dan wordt de druk om volwassen te worden opeens heel groot. Je kan niet blijven lachen om poep- en plasgrappen, dingen zomaar kapot maken, doelloos rondhangen en niks doen (toch?). Er moeten huizen gekocht worden, belastingen betaald worden en je moet je verdiepen in termen als ‘hypotheekrenteaftrek’ en ‘eigen-inkomsten-norm’. Knieschijven gaan kapot, haar valt uit en polsen breken.

Hoogste tijd voor 155 om iets te maken voor een publiek dat nog wél kan lachen om hun humor, voor het te laat is. De jongens zijn zo infantiel dat zelfs 6-jarigen zoiets hebben van: 'djeez, zij zijn echt kinderachtig'. In een flauwe show vechten ze tegen het opgroeien en lappen zij alle volwassen regels aan hun laars.

“Deze jiskefet onder de urban dansgezelschappen neemt vooral zichzelf niet te serieus.” | Volkskrant

Met zijn hilarische poep- en plashumor is 'Stuntkont'een hilarische liefdesverklaring aan het kinderbrein - NRC ★★★★


Let op!
 In de voorstelling zitten stroboscopische lichten en harde geluidseffecten!

Shitty Twister
Om alvast in de kinderachtige vibes te komen, kun je voorafgaand aan de voorstelling een spelletje Shitty Twister komen spelen: een enorm Twisterspel in verschillende tinten bruin met onder elke stip een onverwachte verrassing. Hij staat in de foyer: er mag gespeeld worden, flauwe grappen krijgen de ruimte en je kan jezelf volledig laten gaan. Dat wil jij toch ook?

Website: Maas Theater en Dans

155 OVER STUNTKONT

“Voor ons gaat de voorstelling heel erg over dat we dingen willen doen die andere mensen onvolwassen vinden. Onze impulsen volgen, dingen kapotmaken, heel lang hetzelfde doen, niks doen, dingen met poep en plas, schreeuwen en vooral spelen. Hoe kunnen we samenleven zonder op te groeien?”

Gemaakt door:  Erik Bos, Thomas Bos, René Geerlings, Thomas van Kalmthout & Rein Luuring

Scenografie: Esmee Thomassen

Lichtontwerp: Yuri Schreuders

Technische productie: Peter Raaijmakers

Campagnebeeld: Neeltje de Vries

Coproductie: 155 & Maas theater en dans

KANSHEBBER PODIUMKIDS PRIJS     
Stuntkont is ook kanshebber voor de Podiumkids Prijs! De Podiumkids prijs is de publieksprijs voor jeugdtheater. Het publiek kan stemmen op diens favoriete voorstelling. De vijf voorstellingen die gemiddeld de hoogste score halen, worden genomineerd voor de Podiumkids Prijs. De speciale Podiumkids Kinderjury kiest vervolgens de winnaar. Wil je stemmen? Dat kan via deze link

Ook interessant voor jou: