toneel

Theater Oostpool

Cock (try-out)


za 11 november 2023   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Een scherp en humoristisch toneelstuk over liefde, identiteit en seksualiteit. Een prikkelend drama, vol vermakelijke en hartverscheurende dialogen.

Wanneer John een pauze inlast in de relatie met zijn vriend, ontmoet hij tot zijn eigen verbazing de vrouw van zijn dromen. Vol schuldgevoel en besluiteloosheid begint hij aan een provocerende zoektocht naar zijn eigen seksualiteit. Openhartig schippert John tussen twee werelden. Maar hoe kies je voor de ander, als je zelf even niet meer weet wie je bent?

In regie van Char Li Chung brengt Theater Oostpool dit scherpe en humoristische toneelstuk over liefde, identiteit en seksualiteit. Een prikkelend drama, vol vermakelijke en hartverscheurende dialogen. Op West End in Londen was COCK al een overdonderend succes. Met acteurs Daniel Cornelissen, Sander Plukaard, Joy Delima en Peter Blok verovert Cock nu ook de Nederlandse theaters.

Char Li Chung maakte eerder al een succesvol drieluik over historische queer figuren (Don Caravaggio, De Profundis en Edward II – The gay king) en trok afgelopen seizoen uitverkochte zalen met De Banangeneratie, een voorstelling over de Aziatische gemeenschap in Nederland. Nu is Char Li terug met een queer voorstelling, deze keer gesitueerd in de wereld van nu.

“Cock biedt een verfrissende en liefdevolle kijk op seksualiteit, onze obsessie met zekerheid en ons diepgewortelde ongemak met ambiguïteit. Waarom moeten we ons in een wereld vol eindeloze mogelijkheden beperken met labels?”Char Li Chung 

Website: Theater Oostpool

Tekst Mike Bartlett

Vertaling Han van Wieringen

Regie Char Li Chung

Spel Daniel Cornelissen, Joy Delima, Peter Blok en Sander Plukaard

Dramaturgie Madelon Kooijman

Lichtontwerp Yuri Schreuders

Kostuumatelier Femke van Neerven

Hoofd productie Rudy van Wijk

Productieleiding Ilze Versloot

Hoofd techniek Nik Tenten

Marketing Daniel Jaspers, Femke Krijntjes & Luca Renting

Campagnebeeld Elza Jo

Ook interessant voor jou: