toneel

Showmeister

Theater Oostpool


wo 31 januari 2024   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Showmeister, een komedie over sterven.

Wanneer de hypersuccesvolle voetballer Mario (Jim Bakkum) van de dokter te horen krijgt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, stort zijn wereld in. Opeens voelen zijn drie landstitels en miljoenen op de bank niks meer waard en op de club zijn ze al bezig met zijn vervanger. Dus besluit Mario de oppervlakkige voetbalwereld achter zich te laten en zijn laatste dagen op aarde te besteden aan een ultiem cadeau waar zijn miljoenen fans écht iets aan hebben: een theatershow over zijn eigen leven.

Met de wereldberoemde Mario in je zaal heb je gegarandeerd een hit. Weet ook Fabio (Thomas Höppener), artistiek leider van het Koninklijk theater waar Mario zijn show op wil voeren. Ook al lopen de bezoekersaantallen al jaren terug en staan er nu meer acteurs op de vloer dan dat er publiek in zijn zaal zit; Fabio gaat nog liever failliet dan dat hij zijn artistieke ziel verkoopt en ruimte geeft aan dit soort plat entertainment. Helaas voor Fabio is de afdeling marketing het daar niet mee eens en starten de repetities volgende week.

Website: Theater Oostpool | Showmeister

Concept en regie Jan Hulst & Kasper Tarenskeen

Tekst Kasper Tarenskeen

Spel Jim Bakkum, Thomas Höppener e.a.

Scenografie Jan Hulst

Kostuumontwerp Patricia Lim | Kostuumatelier Femke van Neerven

Hoofd productie Rudy van Wijk

Productieleider Ilze Versloot

Hoofd techniek Nik Tenten

Marketing Daniel Jaspers, Femke Krijntjes en Luca Renting

Campagnebeeld Elza Jo

Theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen zijn onmiskenbaar de stem van nu. Ze maken theater waarin hun generatie aan het woord komt, met nieuwe komedies die zowel tragisch als kritisch zijn. Na de millennial-hit Baby
Crazy (2021) en de instant classic Detective Moncler (2023) brengen Hulst en Tarenskeen met Showmeister, een komedie over sterven. Een ontroerende Komedie over twee tegenpolen die op zoek gaan naar wat hen verbindt.

Ook interessant voor jou: