toneel

Heisenberg

Theater Rotterdam


do 7 februari 2019   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Knetterend liefdesspel tussen twee theatericonen

  • De eerste Nederlandstalige bewerking van Heisenberg (Simon Stephens)
  • Regisseur Johan Simons zet topacteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw tegenover elkaar

Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand, maar gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.

'Heisenberg' is een knetterend liefdesspel tussen twee mensen die al een groot deel van hun leven hebben geleefd. Kan een liefdesrelatie op latere leeftijd onderzocht worden via een wetenschappelijk principe?

Het onzekerheidsprincipe van de Duitse natuurkundige Heisenberg over het onvoorspelbare gedrag van elementaire deeltjes. Hoe nauwkeuriger we de ene grootheid bepalen, des te minder weten we over de andere. En voor je het weet beweegt het deeltje zich een richting op die je niet had voorzien. Volgens dit principe toont het theaterstuk 'Heisenberg' de chemie tussen man en vrouw. De dynamiek tussen twee mensen die in alles van elkaar verschillen. Iedere scène begint met een clash, waarna het gedrag van beide geliefden zich in een totaal onberekenbare richting beweegt.

Website: Theater Rotterdam

Tekst: Simon Stephens

Vertaling: Ariane Schluter

Regie: Johan Simons

Met: Elsie de Brauw & Hans Croiset

Decorontwerp: Marc Warning

Kostuums: Elsie de Brauw i.s.m. kostuumatelier Theater Rotterdam

Fotografie: Lonneke van der Palen / Vruchtvlees

Elsie de Brauw

  • Elsie de Brauw (1960) studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht en speelde o.a. bij Hollandia, ZT Hollandia, NT Gent, TA en de Münchner Kammerspiele.
  • Voor haar rol als Myrtle in Opening Night (regie: Ivo van Hove) en voor haar rol in Gif  (regie: Johan Simons) ontving ze de Theo d'Or.
  • Voor haar vertolking in de film Tussenstand (Mijke de Jong, 2007) ontving ze op het Nederlandse Filmfestival het Gouden Kalf 2007 als beste actrice. 

Hans Croiset

  • Hans Croiset (1935) begon zijn carrière bij het Rotterdams Toneel in 1953, waar hij in memorabele voorstellingen speelde als Thee en Sympathie en Een bruid in de morgen. Hij was artistiek leider en medeoprichter van verschillende toneelgezelschappen zoals Toneelgroep Theater en het Publiekstheater te Amsterdam. In 1988 richtte hij in Den Haag het Nationale Toneel op en in 1996 was hij medeoprichter van Het Toneel Speelt.
  • Zijn spel werd diverse malen bekroond. Zo ontving hij de Louis d’Or in 1980 (Antigone) en in 2017 (De Vader), en is hij onderscheiden met de VSCD Oeuvreprijs, De Prijs van Kritiek en de Drielanden Vondelprijs.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks. 

Bestel nu alvast uw borrelplank en wij zorgen dat deze zal klaarstaan op een vooraf gereserveerde plek.

Ook interessant voor u: