jeugd & familie

Repelsteeltje en de blinde prinses

Theater Rotterdam (voorheen Ro Theater)


wo 12 februari 2020   Grote zaal

19:00 uur

Laatste kans


Altijd feest!

  • Een sprookje over belofte en schuld
  • Met Wart Kamps/Bart Rijnink, Joke Tjalsma, Bas Hoeflaak e.a.

Het broeit op het paleis tussen de koningin en haar prins-gemaal. Ze ruziën over wie de baas is en over hun blinde dochter. Het broeit ook bij Joost de varkenshoeder, die opschept over zijn dochter Sterre die 'goud uit stro' kan spinnen. En het broeit zeker bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla, die een groots en meeslepend leven willen.

Er is van alles de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er ook nog een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof, die zegt dat ze het blinde prinsesje kan 'genezen'. Wie houdt zich aan zijn woord? Lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?

Na het uitstapje naar het 'stuk der stukken' Hamlet de familievøørstelling’ afgelopen seizoen, keren de makers terug naar een wereld die we uit sprookjes maar ook uit de echte wereld kennen. Want zeg nou zelf: wie had er niet ooit een mannetje op bezoek willen hebben dat al jouw problemen op kon lossen? Een voorstelling in de traditie van ‘De Gelaarsde Poes’ en ‘Lang en Gelukkig’. Vol grappige verwikkelingen, snedige dialogen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten. 

“Een feestje bouwen kunnen ze.” | De Volkskrant over Hamlet

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling? Deze voorstelling is precies grappig, leuk of interessant genoeg als je 8 jaar of ouder bent. We vragen ouders/begeleiders deze grens te hanteren. Baby’tjes kunnen helaas niet naar binnen.

Website: Theater Rotterdam

Tekst: Don Duyns 
Regie: Pieter Kramer
Met: Wart Kamps/Bart Rijnink, Joke Tjalsma, Kim van Zeben, Patrick Duijtshoff, Judith van den Berg, Bas Hoeflaak en Johanna Hagen

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Achter de schermen bij Repelsteeltje en de blinde prinses #1 de Kick-off

Ook interessant voor u: