jeugd & familie toneel

Theater Utrecht

De kleine zeemeermin (8+)


wo 23 februari 2022   Grote zaal

19:30 - 21:10 uur

Bestel snel


Muzikale en betoverende theatervoorstelling voor het hele gezin

De Kleine Zeemeermin is een theaterfeest vol diepzeeanimaties, liedjes en muziek voor het hele gezin. Duik samen in de onderwaterwereld van Annebel en haar vrienden! In zijn beroemde sprookje De Kleine Zeemeermin vertelt Hans Christian Andersen een verhaal over volwassenwording, groei, identiteit en verlangen.  Ze ontmoet de meest wonderlijke wezens en beleeft allerlei avonturen. Maak net als Annebel kennis met Mattie, de Zeekoning, de prins genaamd Prins, Kwallie, Puffer, Mimi Jabila, TAFKAM (The Artist Formerly Known As Moby) en natuurlijk de Zeeheks! Zal Annebel haar stem opgeven om te kunnen dansen met de Prins? De Kleine Zeemeermin is een speciale familievoorstelling van Theater Utrecht in coproductie met Stadsschouwburg Utrecht.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Website: Theater Utrecht - De Kleine Zeemeermin

De veertienjarige Annebel wacht in het ziekenhuis op de zoveelste operatie aan haar benen. Voor het eerst mogen haar vader en oma niet blijven als het bezoekuur voorbij is. Dus in de nacht is ze alleen. Daar ontmoet ze Mattie. Mattie is heel stoer en bijdehand en daagt haar uit om te dansen. Had Annebel maar niet van die onhandige en rare benen. ’s Nachts in haar dromen wordt Annebel overspoeld door een magische onderwaterwereld waar ze wonderlijke wezens ontmoet en spannende muzikale avonturen beleeft. Op de verjaardag van de Zeekoning zingt Annebel de sterren van de hemel, maar het aller-allerliefste zou ze willen dansen… Zal ze haar stem opgeven aan de Zeeheks om te kunnen dansen met de Prins?

Tekst, regie en orchestratie                    Thibaud Delpeut

Compositie                                           Dries Bijlsma

Liedteksten                                          Guus van der Steen

Decorontwerp                                       Dieuweke van Reij

Kostuumontwerp                                   Dymph Boss

Lichtontwerp                                         Bart van den Heuvel

Geluidsontwerp                                     Sander van der Werff

Dramaturgie                                         Joris van der Meer

Video compositing                                 Hendrik Walther

Interaction designer                                Daan Gijzen

Video-ontwerp en animatie                     Tom Jager en Huig van den Hoofdakker

Regieassistentie                                     Jip Vuik

Cast                                                     Annebel Overbeeke en Charmaine Charlemagne e.a.

Een productie van Theater Utrecht in coproductie met Stadsschouwburg Utrecht

De Kleine Zeemeermin is de allereerste familievoorstelling van Theater Utrecht en regisseur Thibaud Delpeut: “In De Kleine Zeemeermin herken ik het verlangen naar de wereld van anderen en de bereidheid om meer en meer op te offeren om er maar bij te horen. Ook voel ik me thuis in de fantasie, in de veelheid aan beelden, kleuren en geluiden die Andersen in zijn verhaal beschrijft. In hun fantasie kunnen kinderen alles tegelijk zijn, zowel mens als vis. Pas later leren we dat fantasie slechts fantasie is en dat we moeten kiezen. Maar wat als dat soort keuzes niet bij je passen, niet uit jou komen? Wat als je toch mens én vis wil zijn?”

Regisseur en auteur Thibaud Delpeut werkt voor De Kleine Zeemeermin samen met een uitgebreid team van ontwerpers, animatoren, game developers, liedschrijvers, muzikanten en natuurlijk spelers. Voor de animaties wordt gewerkt met speciaal ontwikkelde technologie die de acteurs de getekende wereld van de diepzee voortdurend in beweging laat brengen. Het publiek wordt met videoprojecties midden in deze geanimeerde wereld geplaatst, half onder en half boven water. De nieuwe composities en liedjes voor De Kleine Zeemeermin zijn geïnspireerd door de weelderige orkestrale arrangementen van grootheden als Nat King Cole tot moderne ballads van bijvoorbeeld Ariana Grande.

 

Ook interessant voor jou: