toneel

Theatergroep Suburbia

Judas


do 19 maart 2020   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Eén van de twaalf

Al tweeduizend jaar is er geen sterveling die zijn kind Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Wat hield zijn verraad precies in? Wilde Judas werkelijk Jezus de dood injagen? Wat waren zijn motieven toen hij de fatale kus gaf? 

Meer dan twee millennia later neemt Judas voor het eerst het woord. Hij vertelt ons over zijn leven, zijn vriendschap met Jezus, en over grootse plannen om de wereld te verbeteren. En confronteert ons met de Judas in onszelf.

“Regisseur Albert Lubbers heeft terecht vertrouwd op de krachtige tekst van Vekemans en het aardse spel van Van Dillen. Judas leeft in het nu. Suburbia's tekst en spel zijn virtuoos.” | Het Parool ★★★★

‘Judas’ is geschreven door Lot Vekemans, Nederlands’ meest gespeelde toneelschrijfster. Zij maakt van de historische figuur Judas een man die het publiek bij de kladden vat. Ontroerend en grappig tegelijkertijd.

“Acteur Justus van Dillen is de perfecte Judas: slinks, maar totaal geloofwaardig.” – De Volkskrant ★★★★

Website: Theatergroep Suburbia

Tekst: Lot Vekemans
Regie: Albert Lubbers 
Spel: Justus van Dillen
Decorontwerp: Herbert Janse
Kostuumontwerp: Dorien de Jonge

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: