cabaret

Thjum Arts

Tijdloos Genot


vr 12 januari 2024   Kleine zaal

20:30 - 21:55 uur

Bestel snel


Winnaar van zowel de Jury- als de Publieksprijs bij het Cabaretfestival Cameretten! 

What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor.

In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop.

Dat hij sinds de talentenjacht een enorme ontwikkeling heeft door gemaakt, blijkt als hij in 2018 mee doet aan het Amsterdams Studenten Cabaret festival en daar de Jury- en Publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret festival en in 2021 wint hij de Jury- en Publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten.

“Thjum speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot‘ een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance”. - Dit schrijven anderen over hem, dan zal het wel zo zijn.

Website: Thjum Arts

Thjum Arts winnaar van de jury- en publieksprijs Cameretten Festival 2021

Thjum Arts won op overtuigende wijze Cameretten 2021! Op deze bijzondere avond won hij zowel de jury- als de publieksprijs. Eerder was Thjum al finalist bij het Leids Cabaretfestival (2020) en won hij zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2018).

Uit het juryrapport van Cameretten: “Thjum speelt met verve een antiheld, hij heeft een bewuste keuze in timing gemaakt die spanning creëert. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement.”

De Volkskrant over het optreden van Thjum: “Thjum Arts, een standup-achtige cabaretier in T-shirt en spijkerbroek, die in zijn manier van vertellen aan Tim Fransen en Theo Maassen doet denken. Arts brengt een droogkomische performance waarin hij vol zelfspot deelt hoe hij in zijn jeugd steeds achterliep in zijn lichamelijke ontwikkeling en vooropliep op het geestelijke vlak… Arts was in februari 2020 ook al een van de finalisten bij het Leids Cabaret Festival en hij is nu zichtbaar gegroeid in zijn performance en teksten.”


Quote(s) uit recensie(s)

“Filosofie, sociologie en spiritualiteit in een, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven.”

Jury LCF

 

“Slow-cabaret waarin Arts met zijn grappige mimiek en choreografie iedereen voor zich innam.”

NRC

Interessant, origineel en spannend. Een hoge lachscore en uitzicht op een carrière.”

Jacques D’Ancona

“Zijn programma ging niet alleen over diepgang, het had het ook.”

NRC

 

Lees hier het hele verslag van de Volkskrant over de finale!

Bekijk hier het interview met Thjum bij 'M' op NPO1

Cast: Thjum Arts
Regie: Joost Laterveer
Campagnefoto: Lieke Bielderman

Ook interessant voor jou: