cabaret

Tim Fransen

Het kromme hout der mensheid


do 7 maart 2019   Grote zaal

20:00 - 22:20 uur

Bestel snel


IJzersterk, intelligent en filosofisch topcabaret

Na zijn debuut ‘Het failliet van de moderne tijd’ kwam de pers superlatieven te kort. De show werd bekroond met de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent. Nu is de pers weer lovend over zijn nieuwe voorstelling: "Een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma, een fantastische opvolger van zijn debuut.” (de Volkskrant ★★★★)

In ‘Het kromme hout der mensheid’, vraagt Fransen zich af in welke staat onze menselijke beschaving verkeert. Waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als componist Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit de helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? Tim Fransen voorziet u van alle antwoorden. En misschien zelfs van een beetje hoop.

“Meesterlijk.” (…) “Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden.” (…) “De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop.” | Algemeen Dagblad ★★★★★

Website: Tim Fransen

Tim Fransen (1988) groeide op in de Amsterdamse Bijlmer en droomde er als kind al van om cabaretier, tekstschrijver en filosoof te worden. Die droom kwam helemaal uit: aan de Universiteit van Amsterdam voltooide hij cum laude de studies psychologie en filosofie. In 2014 won hij het BNNVARA Leids Cabaret Festival op overweldigende wijze en in 2016 nam hij de Neerlands Hoop in ontvangst voor zijn debuutprogramma Het failliet van de moderne tijd.

Algemeen Dagblad ★★★★★

“Meesterlijk.” (…) “Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden.” (…) “De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop.”

Telegraaf ★★★★½

“Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten.” (…) “Je komt superlatieven te kort als het om Het kromme hout der mensheid gaat. De grote belofte is nu al uitgekomen.”

Volkskrant ★★★★

“Fransen heeft een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma gemaakt, een fantastische opvolger van zijn debuut.”

Parool

“Zijn denkvermogen staat opnieuw garant voor scherpe grappen en formuleringen, waarmee hij ons een blik achter de wereldgeschiedenis gunt.”

Coen Verbraak in Radio 1-Rubriek Het Allermooiste

“Fenomenaal programma.” (…) “IJzersterk, intelligent topcabaret.” (…) “Imponerend om te zien dat een man van 29 zich al moeiteloos aan de top van het cabaret weet te positioneren. Een echte aanrader.”

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een heerlijk Burgertrio uit Karma's Keuken voor € 18,50 per persoon.

Op het menu staan 3 burgertjes van black angus, kip en zalm. Of de vegetarische optie: quinoa linzen, rode biet en notenburgertje. Beiden worden geserveerd met lange Franse frieten en een frisse salade.

Locatie: Brasserie | € 18,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur

Bestel nu uw Burgertrio

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: