lezing & literatuur

Toekomst-Makers


ma 19 november 2018   Panorama Foyer (2e etage)

12:00 - 13:00 uur

Bestel snel


ma 26 november 2018   Panorama Foyer (2e etage)

12:00 - 13:00 uur

Bestel snel


ma 3 december 2018   Panorama Foyer (2e etage)

12:00 - 13:00 uur

Bestel snel


Staan op de schouders van reuzen

In het verlengde van het gedachtegoed van Jan Terlouw biedt de Deventer Schouwburg het podium aan jonge Toekomst-Makers. Allen wonen of werken in de regio Oost-Nederland en zijn onder de 30 jaar. Op dertien maandagen delen deze jonge denkers, doeners en makers in een bevlogen ‘talk’ hun unieke visie, briljante idee of innovatieve rol waarmee zij bijdragen aan een duurzame verandering. Dit bijzondere evenement vindt vanaf 10 september wekelijks plaats op maandag tussen 12.00 uur en 13.00 uur.

Deze serie inspirerende en interactieve bijeenkomsten wordt begeleid door ervaren moderatoren, die de dialoog tussen spreker en publiek op een energieke manier vormgeven. Het initiatief ligt in handen van Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing. Een duurzame wereld ligt Jan Terlouw na aan het hart. Een gedachtegoed dat zich verder ontwikkelt in een jaarlijks terugkerende lezing in december waar sprekers, op uitnodiging van de Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing, hun visie op de wereld van morgen geven. De jaarlijkse lezing wordt nu aangevuld met een wekelijks programma, dat ruimte creërt voor dialoog, inspiratie en lokale verbinding op duurzaamheidsthema’s.

Het programma duurt één uur waarbinnen ruimte is voor een interessante kennismaking terwijl u geniet van uw lunch. Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Voordat u de zaal binnen gaat, kunt u bij Kar-Ma's Keuken in de foyer een verse biologische lunch kopen.

Toekomst-Makers programma

19 november - Ruben van der Heijden

Ruben van der Heijden Informatie management consultant bij Tauw vervangt Judith de Jager.
De overtuigingskracht en beleving van virtual en augmented reality is groot en wordt door Ruben niet ingezet voor amusement, maar voor een duurzame toekomst. De techniek biedt de mogelijkheid om ingewikkelde vraagstukken te vertalen naar een toegankelijke beleving én een visualisatie van oplossingen. Dit biedt mooie kansen voor bijvoorbeeld burgerparticipatie in een duurzame toekomst.

26 november - Ando Tuininga

Gedurende enkele reizen in Afrika zag Ando de grote armoede onder de bevolking en hoe moeilijk het is om uit die ‘circle of poverty’ komen. Hij richtte Pure Africa op, waarbij hij boeren helpt met microkredieten tegen een aanzienlijk lagere rente dan gebruikelijk. De ambitie van Pure Africa is om het meest eerlijke koffiemerk van Nederland te worden. Ando Tuininga – oprichter Pure Africa

3 december - Kevin Spanninga

Jan Terlouw heeft het in zijn lezing niet alleen over duurzaamheid, maar ook over vertrouwen in elkaar en de verdeling van geld en macht. BMX-wereldkampioen Kevin Spanninga reflecteert in deze afsluitende lezing over hoe hij beide onderwerpen duidelijk aanwezig ziet in zijn eigen leven, zowel in de wereld van professionele sporters alsook zijn opleiding aan de Jan des Bouvrie Academie van Saxion.

Aan het einde van elke Maandag is de ‘talk’ terug te luisteren via de Toekomst-Makers-podcast.
Eerder toekomst-Makers waren Len Geisler, Manon Heerts, Annemieke Koster, Patrick Morren, Maria Kuznetsova, Nila Patty, Eline Politiek, Elise de Groote, Merlijn de Bakker, Pim Duterloo en Pieter Luinstra

Toekomst-Makers wordt geproduceerd door DPM | Duurzaamheid in Podia en Musea

Website: Toekomst-Makers

Een duurzame wereld ligt Jan Terlouw na aan het hart. Een gedachtegoed dat zich verder kan ontwikkelen in een jaarlijks terugkerende lezing waar sprekers, op uitnodiging van de Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing, hun visie op de wereld van morgen geven. Vanaf september 2018 voegt de stichting daar een nieuw onderdeel aan toe: het geven van een wekelijks podium in de Deventer Schouwburg aan duurzame doeners, denkers en makers, zogenaamde Toekomst-Makers. De Toekomst-Makers zijn afkomstig uit de regio Oost-Nederland en onder de 30 jaar.

De Stichting Deventer Jan Terlouwlezing is een initiatief van: Deventer Schouwburg, Cleantechregio, Gemeente Deventer, Tauw en de Tauw Foundation.

Ook interessant voor u: