show

ToekomstMakers Show


di 19 november 2019   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Je wilt het anders doen, maar… hoe dan?

Waar begin je om de wereld beter te maken? Voor jezelf natuurlijk maar ook voor je kinderen en kleinkinderen. Wat kan je nu al doen, ook als je geen bakken met geld kunt investeren? De ToekomstMakers, young professionals uit Oost-Nederland, presenteren hun frisse blik en jonge kijk en pitchen wat zij nu al doen tijdens de ToekomstMakers Show in de Deventer Schouwburg. Na afloop kan je niet anders dan meteen over te gaan tot actie! Toegang is gratis. Bestel nu je ticket, want vol = vol.

ToekomstMakers Show

De ToekomstMakers Show is een avondvullend programma met korte verrassende optredens van vier jonge doeners, gepresenteerd door cabaretier Silvester Zwaneveld. Een entertainende show vol vaart die als een raket de toekomst in schiet. Een show die je laat verwonderen, lachen en nadenken. Met een jury- en publieksprijs voor de beste presentatie. 

Programma 19 november

Dinsdag 19 november pitchen deze professionals hun idee voor een duurzamere wereld:

Claire Evers gelooft dat mensen elkaar aanvullen en dat diversiteit in een stad of bedrijf meerwaarde heeft. Ze roept iedereen op mee te doen. Haar eigen motto is: ’Waar ik ben, kan ik bijdragen.' Claire is voorzitter van DEV&TER Jong voor de toekomst, een stichting waarmee ze jonge mensen platform van young professionals uit Deventer. Met DEV&TER wil ze jonge mensen in Deventer een stem wil geven om zo hun betrokkenheid in de gemeente te vergroten en generaties met elkaar in gesprek te laten gaan.

Maarten van Veen is muzikant en kunstenaar, beter bekend als De Reisgenoot. Met zijn muziek legt hij contact met anderen en vertelt hij verhalen. Hij gebruikt muziek ook om verhalen van andere mensen te laten zien. Zo gaat hij sinds kort als Stadstroubadour Deventer in. Hij maakt liedjes over mensen die achter de schermen bijdragen aan de stad en zet hen in de spotlights. Zijn doel is om elkaar meer écht te zien.

Evi Zaalberg is theatermaker en –docent. Theater vindt ze een goed middel om een gesprek op gang te brengen over de maatschappij. Zo ging Evi in gesprek met jonge mantelzorgers en maakte zij samen met een collega de voorstelling ‘Roos Radeloos’ gebaseerd op die gesprekken. In de voorstelling speelt Evi een 14-jarig meisje dat haar vader met Parkinson verzorgt. De voorstelling speelt op middelbare scholen.

Carlijn Leenders heeft een passie voor dynamische steden. Na vijf jaar als citymarketeer in Utrecht gewerkt te hebben, werd zij in 2018 verliefd op Deventer. Inmiddels is ze directeur van de nieuwe organisatie Deventer Marketing. Als citymarketeer draagt zij met haar team het merk Deventer actief uit en inspireert anderen dat ook te doen. Dat is hard nodig, want Deventer is nog relatief onbekend. Een sterk merk helpt bij het benutten van de culturele en economische kansen en het realiseren van de gezamenlijke ambities als stad.

Website: ToekomstMakers

ToekomstMakers zijn young professionals uit Oost-Nederland. Zij willen niet langer wachten en doen nu al iets om de wereld beter te maken. Bijvoorbeeld door meubels te produceren van gerecycled materiaal, regenwoud te redden vanuit Deventer of te ontwerpen met zo min mogelijk ballast voor de natuur. Afgelopen najaar verzorgden de ToekomstMakers de lunchbijeenkomsten in de schouwburg waarbij telkens een jonge maker, denker of doener zijn/haar visie presenteerde op een meer duurzame wereld.

Jan Terlouw
Het idee om jonge mensen een podium te geven is ontstaan na de jaarlijkse Deventer Jan Terlouw Lezing. De Lezing wordt elk jaar in december gehouden. Na Jan Terlouw en Bas Heijne is hoogleraar en terrorisme-expert Beatrice de Graaf (1976) de hoofdspreker van de derde editie op 12 december in de schouwburg. De eerste Lezing was naar aanleiding van het onvergetelijke tv optreden van Jan Terlouw bij De Wereld Draait Door in 2016. Jan Terlouw: “Als ik de jeugd zie zitten… dan denk ik: potverdorie, daar zijn we toch voor. Ik heb een prachtig leven gehad. Ik wil dat jullie dat ook hebben. We kunnen niet langer wachten.” De Toekomstmakers voegen hier aan toe: “Wij doen het al en jij kan nu ook al in actie komen!”

De ToekomstMakers Show wordt georganiseerd door de Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing, met als partners Tauw en de Tauw Foundation, Cleantech Regio, Deventer Schouwburg, Gemeente Deventer en Provincie Overijssel.

Geniet voorafgaand aan de ToekomstMakers Show van de Specialiteit van de dag uit Karma's Keuken voor maar € 18,50 per persoon.

Dinsdag 19 november op het menu:
Groningse stamppot van "blote billetjes in het groen" met een heerlijke porksteak.

Bestel nu

Locatie: Brasserie | € 18,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-Ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: