show

ToekomstMakers Show try-out


do 27 juni 2019   Kleine zaal

20:30 - 21:30 uur

Bestel snel


Silvester Zwaneveld presenteert nieuwe ToekomstMakers Show

Je wilt het anders doen, maar… hoe dan? Waar begin je om de wereld beter te maken? Voor jezelf natuurlijk maar ook voor je kinderen en kleinkinderen. Wat kan je nu al doen, ook als je geen bakken met geld kunt investeren? De ToekomstMakers, young professionals uit Oost-Nederland, presenteren hun frisse blik en jonge kijk en pitchen wat zij nu al doen tijdens de ToekomstMakers Show in de Deventer Schouwburg. Na afloop kan je niet anders dan meteen over te gaan tot actie! De show wordt gepresenteerd door cabaretier Silvester Zwaneveld. Kaarten zijn voor deze eerste try-out gratis (normale prijs € 7,50). Bestel nu je ticket, want vol = vol.

ToekomstMakers Show

De ToekomstMakers Show is een avondvullend programma met korte verrassende optredens van vijf jonge doeners. Een entertainende show vol vaart die als een raket de toekomst in schiet. Een show die je laat verwonderen, lachen en nadenken. Met een jury- en publieksprijs voor de beste presentatie.

Silvester Zwaneveld

Cabaretier Silvester Zwaneveld (49) is vooral bekend van het cabaretduo Arie & Silvester, daarnaast is hij regisseur en maker van animatiefilms. Silvester: “Er zijn zo veel goede ideeën om te verduurzamen, maar de snelheid waarmee dingen veranderen laat te wensen over en daar wil ik wat aan doen."

"Ga nou door, denk ik dan, doe nou gewoon!” | Silvester Zwaneveld

ToekomstMakers zijn young professionals uit Oost-Nederland. Zij willen niet langer wachten en doen nu al iets om de wereld beter te maken. Bijvoorbeeld door meubels te produceren van gerecycled materiaal, regenwoud te redden vanuit Deventer of te ontwerpen met zo min mogelijk ballast voor de natuur. Afgelopen najaar verzorgden de ToekomstMakers de lunchbijeenkomsten in de schouwburg waarbij telkens een jonge maker, denker of doener zijn/haar visie presenteerde op een meer duurzame wereld.

Jan Terlouw
Het idee om jonge mensen een podium te geven is ontstaan na de jaarlijkse Deventer Jan Terlouw Lezing. De Lezing wordt elk jaar in december gehouden. Na Jan Terlouw en Bas Heijne is hoogleraar en terrorisme-expert Beatrice de Graaf (1976) de hoofdspreker van de derde editie op 12 december in de schouwburg. De eerste Lezing was naar aanleiding van het onvergetelijke tv optreden van Jan Terlouw bij De Wereld Draait Door in 2016. Jan Terlouw: “Als ik de jeugd zie zitten… dan denk ik: potverdorie, daar zijn we toch voor. Ik heb een prachtig leven gehad. Ik wil dat jullie dat ook hebben. We kunnen niet langer wachten.” De Toekomstmakers voegen hier aan toe: “Wij doen het al en jij kan nu ook al in actie komen!”

De ToekomstMakers Show wordt georganiseerd door de Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing, met als partners Tauw en de Tauw Foundation, Cleantech Regio, Deventer Schouwburg, Gemeente Deventer en Provincie Overijssel.

Geniet voorafgaand aan de Show van een heerlijke vegetarische ‘Specialiteit van de dag’ uit Kar-Ma’s Keuken voor maar €18,50 per persoon.

Locatie: Brasserie | € 18,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur.

Reserveer samen met je kaartje voor de Show of bestel los uw 'Specialiteit van de Dag'.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-Ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Ook interessant voor u: