toneel

Toneelgroep Maastricht | Jeroen van Koningsbrugge

The Great Gatsby


vr 13 maart 2020   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


  • De ontmaskering van charismatische en moderne antiheld Gatsby
  • Met Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol
  • Leonardo di Caprio speelde in de filmversie uit 2013 de rol van Jay Gatsby

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in ‘The Great Gatsby’ in een nieuwe vertaling van Jibbe Willems naar de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. In een regie van Servé Hermans zien we hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven.

Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Zijn landgoed zindert van de jonge mensen die drinken en dansen. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling tussen de menigte. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische en moderne antiheld Gatsby.

Website: Toneelgroep Maastricht

Spel: Jeroen van Koningsbrugge e.a.
Tekst: F. Scott Fitzgerald
Bewerking: Jibbe Willems
Regie: Servé Hermans
Producent: Toneelgroep Maastricht

Jeroen van Koningsbrugge is een multi talent - acteur, cabaretier, zanger, regisseur en presentator- en bekend van diverse films, series en tv-programma’s. Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear. 

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: