toneel

Toneelgroep Maastricht | Jeroen van Koningsbrugge

The Great Gatsby


vr 13 maart 2020   Grote zaal

20:00 uur

Laatste kans


  • De ontmaskering van charismatische en moderne antiheld Gatsby
  • Met Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol
  • Leonardo di Caprio speelde in de filmversie uit 2013 de rol van Jay Gatsby

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in The Great Gatsby, een nieuwe vertaling van Jibbe Willems naar de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. In een regie van Servé Hermans zien we hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven.

Verhaal

Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Iedere avond creëert Gatsby een muzikale droomwereld en wordt hij omringd door gemêleerd gezelschap. Iedereen hoopt op een leven vol rijkdom, macht en liefde. Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling in dit gezelschap. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische Gatsby.

Cast

De cast bestaat naast Jeroen van Koningsbrugge uit Kimberley Agyarko, Daan van Dijsseldonk, Elisabeth De Loore, Liza Macedos dos Santos, Rogier Philipoom, Anne-Chris Schulting, Dries Vanhegen, Lies Verholle en Stijn Vervoort. Elisabeth De Loore heeft de muzikale leiding. Bestaande muziek, gezongen door sopraan Lies Verholle, wordt aangevuld met nieuwe composities van Kwinten Mordijck. Artistiek leider Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear.

Website: Toneelgroep Maastricht

Tekst: F. Scott Fitzgerald

Bewerking: Jibbe Willems

Regie: Servé Hermans

Muzikale leiding: Elisabeth De Loore

Componist: Kwinten Mordijck

Sopraan: Lies Verholle

Dramaturgie: Ludo Costongs

Scenografie: Arjen Klerkx

Lichtontwerp: Uri Rapaport

Kostuumontwerp: Sabine Snijders

Regie assistentie: Odette Tinnemans

Technisch regie assistentie: Marc Swaenen

 

Decor uitvoering: Marq Claessens

Videotechniek: Erwin van de Broek

Video-uitvoering: Daan Hazendonk

Techniek: Bryan van Beek, Sem Jongen etc

Stage dramaturgie: Lena Meyskens

Jeroen van Koningsbrugge is een multi talent - acteur, cabaretier, zanger, regisseur en presentator- en bekend van diverse films, series en tv-programma’s. Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear. 

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: